İsrail Takımını Protesto Edenler Hakim Karşısına Çıkacak

Kayseri KASKİ Kadınlar Basketbol Takımı`nın konuk ettiği Maccabi Bnot müsabakasında Filistin bayrağı açarak İsrail`i protesto ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 30 kişi, bugün hakim karşısına çıkacak.

İsrail Takımını Protesto Edenler Hakim Karşısına Çıkacak
  İnsani Yardım Derneği ( İHH ) Genel Başkanı Bülent Yıldırım başta olmak üzere İstanbul ve birçok ilden arkadaşlarına destek olmak için otobüslerle gelen yüzlerce kişi , İsrail`e bir kez daha lanet yağdırdı .

Kayseri Kaskispor`un 24 Kasım`da konuk ettiği İsrail`in Maccabi Bnot takımı , 30 kişi tarafından protesto edilmişti . Gözaltına alınan eylemciler , ifadelerinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı . Bugün hakim karşısına çıkacak 30 kişi için polis adliye önünde geniş güvenlik önlemleri aldı .

Öte yandan yurdun bazı illerinden otobüslerle gelen yüzlerce kişi , Cumhuriyet Meydanı`ndaki miting alanına toplanarak hem arkadaşlarına destek oldu hem de bir kez daha İsrail`i protesto etti .

" Kahrolsun İsrail " sloganları atarak kalabalığa katılan protestocular , Filistin bayrakları açtı . Meydandaki miting alanına , Mavi Marmara gemisine İsrail tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Furkan Doğan ile birlikte 8 Türk vatandaşının fotoğrafının bulunduğu pankart ve Türk bayrağı ile Filistin bayrağı açıldı .

Yargılanacak kişiler hakkında , 6222 sayılı Sporda Şiddetin Önlenmesi Kanunu`na muhalefetten para ve 1 yıldan az olmamak üzere hapis cezası verilebileceği belirtiliyor .
Kaynak: İHA