Çelik: Uludere’de 6 Teröristin Öldürüldüğüne Dair İstihbarat Raporu Yok-1

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Şırnak Uludere’de 34 sivil vatandaşla birlikte Türkiye’ye girmeye çalışan 6 teröristin öldürüldüğüne dair istihbarat raporunun kaynağı tarafından doğrulanmadığını açıkladı.

  Çelik , “6 terörist var olduğunu varsayın . Bir gemide 9 cani 1 masum olsa o gemiyi batıramazsınız . Hiçbir hukuk devleti kurunun yanında yaşın yanması şeklinde oraya saldırmaz . Burada böyle bir durum söz konusu olmaz . ” dedi .


AK Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Çelik , gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu . Uludere konusunda BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Başbakan’a yönelik olarak ‘50 kişilik bir grup var bunlarla ilgili ne yapalım dediğinde siz vurun demediniz mi?’ diye sorduğunu belirten Çelik , “Bizatihi Başbakan ile görüştüm . Kendisi bana ‘Bu haber bu ifade hem yalan hem iftiradır . Ben böyle bir şey asla demedim . ’ dedi . ” bilgisini verdi .



4 SAATLİK HERON GÖRÜNTÜSÜ DİYARBAKIR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA GÖNDERİLDİ

Şırnak Uludere’ye ilişkin insansız hava araçları görüntülerinin mahkemelere verilmediğine ilişkin eleştirilere de değinen Çelik , “23 Ocak günü Genelkurmay tarafından özel bir kuryeyle 4 saatlik görüntü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edilmiştir . Görüntüler mülkiye müfettişlerine İzletilmiştir . Gerek hükümet gerek devletin kurumlarında bu meselenin ortaya çıkması yönünde irade vardır . En ufak bir zaaf söz konusu değildir . Biz onların maddi manevi yaralarını sarmaya devam edeceğiz . ” değerlendirmesi yaptı .

Çelik yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını cevapladı . Bir gazetecinin “6 teröristin de öldürüldüğü yönünde istihbarat raporu olduğu medyaya yansıdı . Bu rapordan bilginiz var mı? Hangi kurumun raporu?” sorusuna Çelik , “Bu istihbarat kaynağı tarafından doğrulanmamıştır . Hükümet tarafından doğrulanmamıştır . Bazı çevreler çeşit çeşit komplo teorileri üretiyor . 6 terörist var olduğunu varsayın . Bir gemide 9 cani 1 masum olsa o gemiyi batıramazsınız . Hiçbir hukuk devleti kurunun yanında yaşın yanması şeklinde oraya saldırmaz . Burada böyle bir durum söz konusu olmaz . ”



EMİNE ERDOĞAN ULUDERE’YE GİDECEK Mİ?

Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’ın bir gurup bayan siyasetçiyle Uludere’deki aileleri ziyaret edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Çelik , “Ziyareti medyadan okudum detayları konusunda bilgiye sahip değilim . Oradaki vatandaşlar bizim insanlarımızdır . ” cevabını verdi .

ABD Büyükelçisinin Uludere’ye ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine , Büyükelçi Ricciardone’nin değerlendirmeleriyle ilgili ayrıca değerlendirme yapmayacağını dile getirdi . Gazetecilerin tutukluluklarıyla ilgili soruya Çelik , “Ben de gazetecilerin içerde olmaması gerektiğini düşünüyorum . Otelcilik saygın bir iştir fuhuş yapılırsa polis orayı basar . Otelcilere karşısınız diyemezsiniz . Herkes fikrini ifade etsin . Bu şiddeti kutsamak anlamındaysa buna da tavır konulsun . ” şeklinde konuştu .

“Uludere olayı örgütlü yada organize bir şey olduğu söylenebilir mi?” sorusuna Çelik , soruşturma devam ederken böyle bir açıklama yapmasının doğru olmayacağına işaret etti .




ULUDERE TAZMİNATLARI AİLELERİN HESAP NUMARALARINA YATIRILACAK

Ailelerin verdiği hesap numaralarına 123 bin liralık tazminatların yatırılacağını kaydeden Çelik , “Birileri almayın diye temkinde bulunuyor . Şevkat devleti olarak bunu yaparız . Göreve geldiğimiz günden bu yana 2 milyarın üzerinden tazminat ödenmiştir . Bu kan parası mı . Yapılan her türlü şeyi eleştirmek yerine şunlarda güzel demek lazımdır . ” şeklinde konuştu .




100 BİN VANLI DEPREMZEDE KONTEYNERLERDE YAŞIYOR

Vanlı depremzedelerin çadırlardan konteynerlere ne zaman taşınacağının sorulması üzerine Çelik , “Van’a gitmesi gereken 28 bin 500 konteynır . Bunların 25 bini teslim edildi . İnanıyorum ki 3 bin 500’ün önemli kısmı yerine ulaşacaktır . Bugün itibarile 100 bine yakın vatandaş konteynerde yaşıyor . ” cevabını verdi .