Ayfer Kaleli: ''baykal İle İlgili İddiada Bulunmadım''istanbul

``Ergenekon`` soruşturması kapsamında Odatv`de yapılan aramalara ilişkin açılan davanın tutuksuz sanığı İklim Ayfer Kaleli, ``Beni, Deniz Baykal ile ilgili ortaya birçok iddia atan olay kadın olarak lanse ettiler.

  Deniz Baykal ile ilgili hiçbir iddiada bulunmadım`` dedi .

Davanın görüldüğü Çağlayan`daki özel yetkili İstanbul 16 . Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci , sanık İklim Ayfer Kaleli`nin sağlık sorunları nedeniyle bir ara karar aldıklarını belirterek , ``Sanık Kaleli savunma yaparken CMK`nın 200 . maddesi gereği diğer sanıklar salondan dışarı çıkarılacak`` dedi .

Bu karara itiraz eden sanık avukatları , söz konusu kararın geri alınmasını talep etti .

İtirazları reddeden Ekinci , ``Biraz düşünürseniz bu kararın lehinize olduğunu anlarsınız`` dedi .

Kaleli`nin savunmasına başlamadan önce diğer sanıklar salondan çıkartıldı .

Duruşmada savunmasını yapan sanık İklim Ayfer Kaleli , Odatv`ye başlamadan önce Ankara`da birkaç basın kuruluşuna iş başvurusunda bulunduğunu , sadece odatv`den olumlu dönüş olduğunu belirterek , şöyle konuştu : ``Çok sevdiğim gazeteciliği yapabileceğim bir yer olarak gördüm . Mesleğe dört elle sarılmama vesile oldu . Yalçın Küçük ile bir yemekte tanıştım . Kısa bir tanışmaydı . Başka bir görüşmem olmadı . Soner Yalçın ile de işe başladıktan 5 ay sonra telefonla görüşerek tanıştım . 2 telefon görüşmem ve 1 saatlik buluşmam dışında Soner Yalçın ile herhangi bir irtibatım olmadı . Barış Pehlivan , Barış Terkoğlu ve Ahmet Mümtaz İdil ile işimin gereği görüştüm . ``Doğan Yurdakul ile Odatv yazarlarının bir toplantısında bir araya geldiğini ifade eden Kaleli , ayrıca bir iletişiminin olmadığını , aynı şekilde Müyesser Yıldız ile de bu toplantı da tanıştığını söyledi .

Kaleli , sanıklardan Nedim Şener , Ahmet Şık , Sait Çakır , Hanefi Avcı ile hiç tanışmadığını , bir kısmıyla gözaltı sürecinde ve mahkeme salonunda görüştüğünü dile getirerek , şunları söyledi : ``Ben nasıl bir örgüt üyesiyim? Bu nasıl bir örgüttür? Birçoğumuz birbirimizi hiç görmedik , tanımıyoruz bile . Bir telefon tapesinin dışında kanıt yoktur . Sanıkların birçoğunun telefon numaralarını bile bilmiyorum . 5 aylık süreçte sadece sevdiğim gazetecilik mesleğini icra ettim . Ben gözaltından çıkınca Barış Pehlivan`ın altında imzası olan , bütün emeklerimi hiçe sayarak , `İklim Bayraktar`ın bizimle alakası yoktur` diye gazetecilikle alakası olmayan bir yazı yayımladılar . Kendi bildiğim gerçeklerle savunmamı yapıyorum . ``Serbest bırakıldıktan sonra hakkında asılsız haberler çıktığını belirten Kaleli , ``Şu anda gerçekten yapılan suçlamalarla mı bu savunmayı yapma aşamasındayım , yoksa bireysel olarak yaşadığım bir konuyu Soner Yalçın ile konuşmam mı beni bu salona getirdi?`` dedi .

-``Davanın sanığı değil , mağduruyum``-İklim Ayfer Kaleli , hakkında iftiralar atıldığını belirterek , savunmasını şöyle sürdürdü : ``Beni , Deniz Baykal ile ilgili ortaya birçok iddia atan olay kadın olarak lanse ettiler . Deniz Baykal ile ilgili hiçbir iddiada bulunmadım . Soner Yalçın ile telefonda konuşarak bu bilgiyi onunla paylaştım . Kendisi bu durumu öğrendikten sonra haber yapmamış , üstünü örtmeye çalışmıştı . Konuyu kapattık . Hatta 3-5 dostumla da bu konuyu paylaştım . Onlar da kimseye bahsetmedi kapattı bu konuyu . Birileri kendi mahremiyeti olan bu bilgiyi kasıtlı olarak kullanarak yaydı .

Ben güçsüzüm . Arkamda eşim ve ailemden başka kimse yok . Bu yüzden mi herkesin gücü bana yetiyor? Bunun için bu davanın sanığı değil , mağduru olurum . Nazlı Ilıcak , mağdur olduğunu iddia ederek , onurunun zedelendiğini söylüyor . Peki benim onurumu kim ayaklar altına alıyor? Onur sadece güçlü insanlarda mı var? Gazeteci , savcı , avukat olabilirsiniz . Her şeyden üstün mertebe insan olmaktır . Soner Yalçın ifadesinde benimle ilgili iddia kelimesini kullandı . Ben başıma gelen olayları ona anlattığımda iddia demeden inanarak , hemen kabul ederek , detaylarını öğrenmek istedi . Ben hiçbir şey iddia etmedim . Birileri birilerini yermek için beni figür ettiler . Filler tepişirken çimler ezildi . Bu talihsiz olay telefonda konuşulmasaydı , ben bu davaya konu edilecek miydim bilmiyorum . ``Telefon konuşmalarının kendisini sanık konumuna düşürdüğünü söyleyen Kaleli , lehte olan birçok konuşmanın ek klasörlere konulmadığını iddia etti .

-``Baykal ile ilgili bir yönlendirme olmamıştır``-Kaleli`nin , ``Dava başladığından beri hiçbir sanık bana `Merhaba` demedi , selam bile vermediler . Salonda soğuk bir hava oluyor . Ağlamaklı hallerim işte bu yüzdendir`` demesi üzerine Başkan Ekinci , ``İşte biz de bunu gördüğümüz için böyle bir karar aldık`` dedi .

Siyasi parti liderleriyle görüşmesinin sadece haber amaçlı olduğunu aktaran Kaleli , ``Deniz Baykal`a komplo söz konusu olamaz , düşünülmemiştir bile . Odatv`den biri bana asla talimat vermemiştir . Deniz Baykal ile ilgili bir yönlendirme olmamıştır . Buna kanıt bir şey de ek klasörlerde yok . Komplo olması için maddi delil olması gerekiyor`` diye konuştu .

Duruşma , sanık Kaleli`nin savunmasının alınmasıyla devam ediyor .
Kaynak: AA