Yüz Nakli Olan Uğur Acar, Yeni Yüzünü Görmek İstedi

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

Yüz Nakli Olan Uğur Acar, Yeni Yüzünü Görmek İstedi
  Dr . Ömer Özkan , yüz nakli olan Uğur Acar’ın bugün ilk kez yeni halini görmek istediğini söyledi .


Uşak’ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya’nın organlarının ailesi tarafından bağışlanmasının ardından yüzünün nakledildiği Uğur Acar ile kol ve bacağının nakledildiği Atilla Kavdır’ın sağlık durumları iyiye gidiyor . Prof . Dr . Ömer Özkan , ameliyatın üzerinden geçen 5 günlük Akdeniz Üniversitesi Hastanesi B Blok girişinde düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi .

Ömer Özkan , Türkiye’de ilk yüz nakli yapıldıktan sonra iki gün önce yoğun bakımdan çıkarılarak normal serviste tedavisi devam eden Uğur Acar’ın sağlık durumun gayet iyi olduğunu söyledi .

Uğur Acar’ın bugün ilk kez yeni yüzünü görmek istediğini belirten Prof . Dr . Özkan , “Bugün ilk defa kendi yüzünü görmek istedi . Birkaç güne kadar telafi ederiz bu durumu . Yüzündeki şişlikler insin diye bekliyoruz . Durumunu anlatıyoruz . Psikolojik durumu çok iyi . ” dedi .


Uğur Acar’ın hızlı iyileşme sürecinin kendilerini şaşırttığı kadar sevindirdiğini de söyleyen Özkan , Acar’ı normal şartlarda bugün yoğun bakımdan çıkarmayı planladıklarını kaydetti .

Uğur Acar’ın 5 gün önceye kadar çok iyi durumda olduğunu belirten Özkan , “Beklediğimizin çok önündeyiz . Hastayla ilgili cerrahi bir sorun yok . Enfeksiyon yok . Hastayla konuşarak iletişim kuruyoruz . İsteklerini bize belirtiyor . En ufak bir sorun yok . ” diye konuştu .

Ömer Özkan , Uğur Acar’ın kendilerinden içmek için bir şeyler istediğini , dün de yöresel kulaklı çorba içtiğini belirtti .


Atilla Kavdır’ın yoğun bakımdaki tedavisinin devam ettiğini anlatan Prof . Dr . Ömer Özkan , hastanın kollarının iyi durumda olduğunu ifade etti . Yoğun bakımda olan her hasta için risk belirttiklerini kaydeden Ömer Özkan , “Anormal olanın yüz naklinin biraz daha erken çıkmış olması . Biz daha uzun bir süre bekliyorduk . Biz bugün çıkarmayı bekliyorduk . Ama kol naklinin biraz daha vakti var . Kol naklinin büyük bir ameliyat olması yük getiriyor hastaya . Cerrahi olarak problem yok . Ama yoğun bakımla ilgili problemleri hala devam ediyor . Ama her gün bir önceki günden daha iyiye gidiyoruz . Acele etmiyoruz yavaş yavaş çıkaracağız . Dünden çok daha iyi . Asla normal servise çıkaracak kadar uyandırmadık daha . Genel dâhili problemleri devam ediyor . ” şeklinde konuştu .

Ömer Özkan , Atilla Kavdır’ın bacağının alınmasının nedenini , böbrek ve karaciğeri üzerine yük bindirmesi olarak açıkladı . Ömer Özkan , hastaların kimlik bilgilerinin de güncellenmesi için 12 ila 18 ay arasında bir süre olduğunu , bu süreçte güncellemenin yapılacağını söyledi .