Türk Diyanet Vakıf-sen’den Fransa'ya Tepki

Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, Fransa’da Ermeni soykırımını inkarı suç sayan yasanın kabul edilmesi kararını kınadı.

Türk Diyanet Vakıf-sen’den Fransa'ya Tepki
 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Arabacı , sözde uygar , çağdaş demokrasiyi benimsemiş Fransa’nın aldığı bu kararın hadsizlik olduğunu kaydetti . Kararın , insanlık tarihine kapkara bir leke olarak geçeğini ifade eden Arabacı , “Bu kararın savundukları ve başka ülkelere getirmek istedikleri sözde insan hakları , düşünce özgürlüğü gibi kavramlarla uzaktan yakından ilişkisi bulunmamaktadır . Müslüman Türk milleti , tarihinin hiçbir anında soykırım değil , bunu çağrıştıracak hiçbir eylemin uzağında bile olmamıştır . ” dedi

Arabacı , Fransızların Türk’e ve İslam’a düşmanlıklarının Çanakkale’de , Gaziantep’te , Kahramanmaraş’ta , Şanlıurfa’da , Cezayir’de görüldüğünü ifade etti . “Eğer bir soykırımcı aranıyorsa bu Fransa’nın ta kendisidir . “ diyen Arabacı , devletin bu konuda gerekli tedbirleri alması gerektiğini , Fransa’nın bu kararından vazgeçene kadar her türlü girişimde bulunulmasını istedi .