Kktc Başbakanı: Beşparmak Dağları'nın 'pkk' Üssü Olduğu Asılsız

KKTC Başbakan İrsen Küçük, terör örgütü PKK`nın KKTC`deki Beşparmak Dağlarını üs olarak kullandığı haberlerini yalanladı.

  Küçük , “Bahse konu haberde geçen iddiaların gerçeklerle ilgisi olmadığı gibi akıl ve coğrafi dayanağı da bulunmadığı bölgeyi tanıyanlar tarafından iyi bilinmektedir . ” dedi .




“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tümüyle güvenlik güçlerimizin sağlam koruması altında olup en küçük birim alanı dahi her bakımdan güvenli bir ülkedir” diyen Başbakan Küçük , “Böylesi asılsız haberlerle Türkiye’nin etkin medya kuruluşlarının varmak istediği nokta anlaşılmadığı gibi , bu tip haberler Kıbrıs Türk halkı arasında huzursuzluğa ve infiale de neden olmaktadır” ifadesini kullandı .




Türk medyasının böylesine hassas konularda haber yaparken daha sorumlu davranarak Anavatan-Yavruvatan ilişkilerini yaralayıcı , halklar arasında nifak sokucu tutum ve davranışlardan uzak durulmasını temel alması gerektiğini vurgulayan Küçük , “Bu vesileyle bir kez daha tüm basın yayın kuruluşlarımızı ülkemizin itibarı ve güvenliğine yönelik büyük bir tehdit olan böylesi yalan ve spekülatif haberlere karşı sorumlu yayıncılık yapmaya davet ederim . " şeklinde konuştu .