Doğu Karadeniz’de Odun Dışı Orman Ürünlerinin Ekonomiye Kazandarılması İçin Uğraş Veriliyor

‘Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Odun Dışı Orman Ürünleri’nin ekonomiye kazandırılmasında 3.

Doğu Karadeniz’de Odun Dışı Orman Ürünlerinin Ekonomiye Kazandarılması İçin Uğraş Veriliyor
  Çalıştay tamamlanırken , 4 ayrı çalışma kurulu oluşturuldu

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ( TTSO ) Mazhar Afacan Salonu’nda yapılan üçüncü Çalıştay’da Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ( TTSO ) Yönetim Kurulu Başkanı M . Suat Hacısalihoğlu ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ( DOKA ) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım birer konuşma yaptı

3 . Çalıştay’ın da tamamlandığını ifade eden TTSO Başkanı M . Suat Hacısalihoğlu kamu , akademisyen , sivil toplum ve özel sektör temsilcilerinden oluşan Çalıştay üyelerinin gösterdiği heyecana teşekkür etti . Hacısalihoğlu “Amacımıza çok kısa sürede ulaşacağımızı düşünüyorum . İleriye dönük , somut projelerin oluşturulan çalışma guruplarınca ortaya çıkarılacaktır . Bu projeler ise devlet destekleri ve özel sektör çabalarıyla da hayata geçirilecektir” dedi .

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ise yürütülen çalıştay ekseninde Doğu Karadeniz Bölgesi’nin farkını ortaya koyması gerektiğini ifade ederek , “Türkiye’de bu sektöre öncü olmamız lazım . Biz öncü olursak , altyapının kurgulanmasında ve yatırımların sağlanmasına olanak tanıyacağız . Bu sektörün katma değer yaratmasına önderlik yapmış oluruz . Bu sektörde ülkemizde ciddi bir kapasite var . Türkiye’yi sektörde Doğu Avrupa’nın merkezi yapabiliriz . Ülkemiz ve bölgemiz için yeni bir sektör , katma değeri yüksek ve kalkınmaya elbette yüksek katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu .

Çalıştay’ın Trabzon ekseninde kalmadan Doğu Karadeniz Bölgesi yani TR-90 içerisinde yer alan Ordu , Giresun , Gümüşhane , Artvin , Rize ve Trabzon’u bütün olarak kapsamasını kaydeden Kaldırım , ayrıca DOKA’nın teşvik politikasında da yer verileceğini açıkladı .

Öte yandan 3 . Çalıştay’a Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası , Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı , KTÜ Eczacılık Fakültesi , KTÜ Orman Fakültesi , KTÜ Fen Bilimleri , Orman Bölge Müdürlüğü , Trabzon ABİGEM ve özel sektörden temsilciler katıldı .
Kaynak: İHA