Bakan Eker: Tarım Yokluğunda Önemi Anlaşılan Bir Sektör

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, tarımın değerinin yokluğunda anlaşıldığını söyledi.

  Tarım sektörünün giderek öneminin arttığına değinen Bakan Eker ; “Ne zaman kilerde erzak yok , ülkenin depolarında sorun var . İşte o zaman insanlar tarımın değerini anlar . ” dedi .


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker , Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ( TİGEM ) `nde göreve başlayan 207 personelle tanışma toplantısına katıldı . TİGEM’in üstlendiği görevlerin önemini belirten Eker , TİGEM’in artık zarar eden bir kuruluş değil kar eden bir kuruluş haline geldiğini savundu . Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü eliyle yapılan yatırımları anlatan Bakan Eker , kurumun ayrıca çevresindeki çiftçilere öncülük sağlayan yenilikler getiren bir yönünün olduğunu da açıkladı . TİGEM’in yaptığı yatırımlarla , aldığı yeni personellerle kurumsal faaliyetlerle çok ilerilere gitmeye başladığını ifade eden Eker , TİGEM’in artık zarar eden bir kurum değil kar eden bir kurum haline geldiğinin altını çizdi .


Bakan Eker burada yaptığı konuşmasında tarımın önemine değindi . Tarımın değerinin yokluğunda anlaşıldığını söyleyen Eker , üretim imkanı olmayan ülkelerin bunun sıkıntısını mutlaka çekeceği vurguladı . Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker tarımın önemini şu sözlerle vurguladı :

“Tarım önemi azalan değil önemi giderek artan bir sektör . Öyle bir sektör ki tarım , insanla onun değerini daha çok yokluğunda anlar . Varlığında çok fazla hissedilmiyor . Karnımız acıktığında mutfakta yemek varsa ülkenin silolarında buğday varsa sorun yok . Kimse önemsemez . Ama ne zaman ki acıkırsak , mutfağa gittiğimizde yemek yok , kilerde erzak yok , ülkenin depolarında sorun var , işte o zaman insanlar tarımın değerinin anlar . Allah bizi öyle zamanlarla hiç imtihan etmesin . Geçmişte bu memlekette kıtlıklar yaşanmış . ”

TİGEM’de göreve başlayan 207 personelden 2 mühendis , Bakan Eker’in konuşmasının ardından Bakana çiçek verdi . İşe başlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Mühendisler , Bakan Eker’e teşekkür ederek hedeflerinin tarımı daha ileriye götürmek olduklarını söyledi .