Yüz Nakli Olan Uğur Acar, Konuşmaya Başladı, Sakalları Çıktı

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yard.

Yüz Nakli Olan Uğur Acar, Konuşmaya Başladı, Sakalları Çıktı
  Doç . Dr . Özlenen Özkan , yüz nakli olan Uğur Acar’ın konuşmaya başladığını ve az da olsa sakallarının çıktığını açıkladı .


Uşak’ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya’nın bağışlanan organlarından yüz ile kol ve bacağının nakledildiği Uğur Acar ve Atilla Kavdır’ın tedavileri devam ediyor . Cuma gecesi yüz nakli olduktan sonra yoğun bakımdan çıkarılarak serviste tedavisine devam edilen Uğur Acar , doktorları şaşırtmaya devam ediyor .

Son gelişmeler hakkında bilgi vermek için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi B Blok girişinde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yardımcı Doç . Dr . Özlenen Özkan , İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç . Dr . Hüseyin Koçak ve Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof . Dr . Ömer Geçici basın toplantısı düzenledi .

Hastalar hakkında bilgi veren Doç . Dr . Özlenen Özkan , Uğur Acar’ın durumun çok iyi olduğunu kaydetti . Uğur Acar’a bugün sabah ‘hoş geldin’ demeyi planladıklarını ancak odaya girince Acar’ın kendilerine ‘hoş geldin’ dediğini söyleyen Doç . Dr . Özlenen Özkan , “Biraz boğuk bir sesti . Ama konuşuyor . Anlaşılıyor . Ama bu bizim için çok önemliydi . Susadığını acıktığını ifade etti . Her şeyin yolunda gittiğini ifade etti . Uğur beklediğimizden çok iyi . ” diye konuştu .


Uğur Acar’ın çok azda olsa sakallarının çıktığını ifade eden Özlenen Özkan , “Beklenen bir gelişme bu . Çok küçük bir şekilde yeni çıkan sakalları var . ” dedi . Acar’ın çok motive olduğunu söyleyen Özkan , aralarında geçen bir konuşmayı da şöyle anlattı : ” Aramızda konuşurken , ‘Televizyon izlesin mi? dedik . Acaba yüzünü görürse bir sıkıntı olur mu? diye konuşuyorduk . Ama kendisi el kol hareketleriyle ‘Görünce çok mutlu olacağım . ’ dedi . ‘Bir sıkıntı olmaz . ’ dedi . Yeni yüzüne çok motive . Yeni yüzünü görmedi . ” ifadelerini kullandı .


Sabah saatlerinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in Prof . Dr . Ömer Özkan’ı aradığını ve yurtdışında olduğu için yeni arayabildiğini söylediğini belirtti . Özkan , Orgeneral Özel’in bu ameliyatların gaziler için bir umut olduğunu söylediğini aktardı .


Kol ve bacak nakli olan Atilla Kavdır’ın durumun da iyi olduğunu açıklayan Özlenen Özkan , bir süre daha yoğun bakımda kalacağını söyledi .


Prof . Dr . Ömer Geçici de dün ve bugün Uğur Acar’ı gördüğünü ve durumun iyi olduğunu söyledi . Düne göre çok iyi durumda olduğunu belirten Ömer Geçici , “Dün konuşamıyordu . Bugün kendini ifade edebiliyor . Şaka bile yaptı . `Nasıl?` diye sorduk . Güzel ve net cevaplar verdi . Olumlu bir gelişme . Hayata daha sıkı tutunması için elimizden geleni yapacağız . Yüzünü görmesi için buna biz ve tedavi ekibi birlikte karar vereceğiz . Dolayısıyla çok hızlı da olabilir , zaman da alabilir . Bunun bir zamanı yok şuan için . Uğur’un genel yapısı ve hayatı sevmesi açısından bu sürecin çok hızlı işleyeceğini düşünüyorum . ” dedi .


Doç . Dr . Hüseyin Koçak , her iki hastanın da durumunun iyi olduğu , herhangi bir sorun olmadığını söyledi .