Spor Pazarlaması Konferansı Sona Erdi

``2013 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası`nınörnek bir organizasyon olmasını istiyoruz``İSTANBUL - 24.

  01 . 2012 - Elektrik Sports tarafından Çırağan Palace Kempinski`de düzenlenen ``Spor pazarlaması`` konferansı sona erdi .

Spor yazarları Banu Yelkovan ve Bağış Erten`in moderatörlüğündeki konferansın son bölümünde FIFA Pazarlama Ortakları ve Etkinlik Yönetim Başkanı Oliver Takahashi ile NBA Avrupa Başkan Yardımcısı Benjamin Morel birer sunum yaptı .

Oliver Takahashi , konferansta 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası organizasyonuyla ilgili bilgi verdi . Thierry Henry , Lionel Messi , Diego Maradona gibi pek çok yıldızın bu turnuvada parladığını kaydeden Takahashi , FIFA`nın bu organizasyona büyük önem verdiğini ifade etti .

Geçen yıl Kolombiya`da düzenlenen organizasyonun çok başarılı olduğunu ve başarılı geçmesini sponsorlara borçlu olduklarını kaydeden Takahashi , gelecek yıl Türkiye`de düzenlenecek şampiyona için ise şunları söyledi : ``2013`ü planlama aşamasındayız . Çok hızlı bir müsabaka olacak . Haziran ya da Temmuz ayında düzenlenecek . 7 farklı kentte , 52 maç oynanacak . Hangi kentlerde düzenleneceği kesin değil ama tüm Türkiye`ye yayılacak . Amblemi , maskotu konusunda çalışma yapılıyor . Ayrıca Sony Müzik ile müziği konusundaki çalışmalar devam ediyor . Türkiye`de düzenlenecek şampiyona , dünya çapında bir etkinlik olmasını , Türkiye`yi tanıtmanızı , ileride yapacağınız organizasyonlara da örnek olmasını istiyoruz . Kolombiya`daki organizasyonu yenin istiyoruz . Misafirperverlik ve tanıtım çok önemli . Sadece kadınlara ya da çocuklara yönelik değil , birleştirici bir etkinlik olmasını istiyoruz . Ülkeniz , ikliminiz , yemekleriniz çok güzel . 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası da çok başarılı olacaktır . ``Takahashi , organizasyona sponsor olmak isteyen firmalarla görüşmelerinin sürdüğünü de dile getirdi .

-NBA Avrupa Başkan Yardımcısı Morel-NBA Avrupa Başkan Yardımcısı Benjamin Morel , NBA`in dünyanın en iyi ligi olduğunu ve bunun tesadüf olmadığını söyledi .

NBA taraftarlarının , yeniliğe açık , teknolojiyi takip eden , çevresini de etkileyen kişiler olduğunu ifade eden Morel , ``Türkiye bizim için çok önemli bir pazar . İstanbul`da bir ofisimiz var . Facebook`ta bizi 650 bin Türk takip ediyor . Ayda 300 bin Türk NBA`in internet sitesine giriyor . Bizim için çok hızlı büyüyen bir pazar . Büyük fırsatlar barındırıyor`` dedi .

( EG-BÜL-KAF )
Kaynak: AA