'poyrazköy Davası'nda 2 Tahliye (2)

"Kafes Eylem Planı" ve "Amirallere Suikast" davalarıyla birleştirilen, 8`i tutuklu 71 sanığın yargılandığı "Poyrazköy Davası"nda, teğmenler Sinan Efe Noyan ile Faruk Akın`ın tahliye edilmesine karar verildi.

  İstanbul 12 . Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar emekli Deniz Binbaş Levent Bektaş ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Deniz Cora`nın da aralarında bulunduğu 8 tutuklu sanık ile " Balyoz Eylem Planı " davası kapsamında tutuklu bulunan Koramiral Kadir Sağdıç ve emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü`nün de aralarında bulunduğu 8`i başka suçtan tutuklu 18 tutuksuz sanık da hazır bulundu .

Duruşmanın sabah yapılan oturumunda soruşturma aşamasında yapılan aramalara katılan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı polis memurları tanık olarak dinlendi . Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Emekli Binbaşı Levent Bektaş , dava dosyasında suçlu olduğunu gösteren tek bir delil bulunmadığını iddia etti . Hakkında tek bir delil gösterilirse herkesten özür dileyeceğini belirten Bektaş " Alemlere rahmet Cenabı Fahri Kainat efendimiz , `Zulüm karşısında susan , dilsiz şeytandır` diye buyurmuşlar . Bu zulüm karşısında susanlar , zulmün yapılmasına müsaade edenler ya bu zulme ortaktırlar , ya da yukarıdaki hadisi şerifin muhatabıdırlar . Sayın mahkemeden , vakit kaybetmeden vicdanı ayaklar altına alan mevcut hukuki durumun sonlandırılmasını , beni ve tüm tutuklu sanıkların tahliyesine karar vermesini talep ediyorum " dedi .

Gün boyu devam eden duruşmanın öğleden sonraki oturumunda ise söz alan tutuklu sanıklar , tahliyelerini talep ettiler . Sanık ve avukatların taleplerine ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı Mehmet Ali Uysal , tutuklu sanıklardan teğmenler Sinan Efe Noyan ve Faruk Akın`ın tahliye edilmesini talep etti .

Mahkeme , verdiği aranın ardından tutuklu sanıklardan Sinan Efe Noyan ile Faruk Akın`ın üzerilerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti , atılı suçlar yönünden yasada ön görülen cezaların sınırları ve tutuklu kaldıkları süreyi de göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi . Duruşmada , diğer 6 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkemeye heyeti , duruşmayı 30 Nisan 2012 tarihine erteledi .

Mahkemenin kararının ardından sanıklar , adliyeden cezaevi aracı yerine yine Hasdal Cezaevi`ne bağlı bir midibüsle geri götürüldü . Sevinçli oldukları gözlenen sanıkların , adliyede bekleyen yakınlarına el salladıkları görüldü . Sanık yakınlarının ise tutuklu yakınlarına destek amacıyla alkış tutup el salladıkları gözlendi

Kaynak: İHA