Misket Kapalı Pazar Alanında Sona Gelindi

Mamak Belediyesi, Fahrikorutürk Kapalı Pazaryeri`nin ardından yapımı yüzde 98 seviyesine ulaşan Misket Kapalı Pazaryeri`ni de hizmete açacak.

Misket Kapalı Pazar Alanında Sona Gelindi
  Caddelerde ve sokak aralarında kurulan pazarların yerini , daha modern ve insanları rahatsız etmeyecek sabit kapalı pazarların alacağını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül , kapalı pazaryerlerinin çok geniş çerçevede düşünülmüş örnek semt pazarları olduğunu söyledi . Akgül , " Gerek Fahrikorutürk Mahallesi`nde hizmete giren kapalı pazarımız , gerekse yapımında sona yaklaştığımız Misket kapalı pazarımız çok geniş çerçevede düşünülmüş örnek semt pazarlarımızdır . Misket kapalı pazar alanımızın kabainşaatını bitirdik . İnce işçiliği ve spor kompleksinin de tamamlanmasıyla vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız " dedi

Kapalı pazar alanları ile vatandaşlarımızın alışverişini daha nezih bir ortamda yapabileceğini belirten Başkan Akgül , mevsim şartları nedeniyle olumsuz etkilenen pazarcı esnafının kapalı pazar alanları ile bu sorunun da kalkacağını söyledi . Akgül , " Artık caddelerde , sokak aralarında kurulan pazarların yerine daha modern , insanları rahatsız etmeyecek sabit semt pazarları oluşturmak istiyoruz . Kapalı pazar alanları ile pazarcı esnafımız mevsim şartlarından olumsuz etkilenmeyecek . Vatandaşlarımız da hemdaha sağlıklı hem de daha düzenli bir ortamda alışveriş yapabilecek " diye konuştu . HAFTA SONU PAZAR YERİ , HAFTA İÇİ OTOPARK OLACAK Misket Mahallesi`nde yapımı yüzde 98 seviyesine ulaşan Misket Kapalı Pazaryeri bölge halkının önemli bir ihtiyacına karşılık verecek . 8 bin metrekare inşaat alanına sahip 3 katlı kompleksin zemin katında kapalı otopark , birinci katında kapalı pazar , üst katında ise 2 halı saha ve idari bina yer alacak . Kompleksin birinci katı hafta sonu sebze-meyve pazarının kurulacağı pazaryeri , üzeri kapalı olduğu için yaz ve kış aylarında kültürel ve sportif etkinliklerde de kullanılabilecek . Pazaryeri hafta içi iseotopark olarak hizmet verecek . Kapalı Pazar alanı böylece bölgenin ihtiyacı olan otopark ihtiyacını da karşılayacak .
Kaynak: İHA