Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex De Souza:

``Benim nerede oynamayı istediğim değil,Aykut Kocaman`ın söyledikleri önemli``(fotoğraflı)İSTANBUL - 24.

  01 . 2012 - Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex de Souza , ``Oğlum 20 yaşına geldiğinde ben ona yaşadığım şampiyonluklardan bahsettiğimde , büyük bir gururla geçen yıl yaşadığımız şampiyonluğu da anlatacağım`` dedi .

Alex de Souza , Elektrik Sports tarafından ``Kick-off`` temasıyla Çırağan Palace Kempinski`de düzenlenen ``Spor pazarlaması`` konulu konferansa katıldı .

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alex , Türk futbolunun içindeki sorunların bir an önce çözülmesini umduğunu dile getirerek , şunları söyledi : ``Son zamanlarda futbolu konuşmaz olduk . Son maçımızda güzel bir galibiyet aldık , o galibiyetten sonra bile insanlar bu spekülasyonları , futbolun içindeki yaşananları süreci soruyorlar . Ben futbol konuşmak istiyorum . Geçen yılı soruyorsanız , benim şampiyon duygularımı kimse içimden atamaz . Yeni doğan oğlum 20 yaşına geldiğinde ben ona şampiyonluklarımdan bahsettiğimde , büyük gururla geçen yıl yaşadığımız şampiyonluğu da anlatacağım . Ona saha içinde yaşadığımız zaferlerimi anlatacağım . Onun haricinde hiç bir şeyden bahsetmeyeceğim . Umuyorum ki futbolun içindeki bu sıkıntılar , bir an önce çözüm bulur ki futbol daha iyiye gitsin . ``Futbolcuların daima futbol hakkında konuşması gerektiğini kaydeden Alex de Souza , ``Ben bu takımın bir bireyi ve kaptanı olarak , her zaman futbol hakkında konuşmayı daha doğru buluyorum . Şu anki ligde gidişatımıza baktığımızda Galatasaray`ın 2 puan arkasındayız . Ligdeki iddiamız her zaman olduğu gibi yine devam ediyor . Bizler saha içindeki futbolu konuşup , saha içindeki futbolumuzu düşünüp ve böyle hareket edip , bunun sonucunda da başarılarımızı sürdürmek istiyoruz`` dedi .

Ofansif orta saha oyuncusu olmasına karşın forvette de görevlendirildiğinin belirtilmesi üzerine Alex , ``Ben bu takımın bir oyuncusu , bir sporcusuyum . Benim hangi mevkide oynayacağıma karar verecek olan ayrı bir kişi var bu takımda . O da , Aykut Kocaman . Benim nerede oynamak istediğim , benim nereyi tercih ettiğim aslında bu noktada çok fazla önem kazanmıyor . Çünkü hocamız Aykut Kocaman`dır ve onun söyledikleri saha içinde olur . Bu takımın bir sporcusu olarak , bana nerede , hangi mevkide görev verilirse orada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım`` ifadelerini kullandı .

-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı-Alex , ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapacakları karşılaşma için ise , lacivert-turunculu ekiple yaptıkları maçların , gerek rakiplerinin kalitesi , gerekse Atatürk Olimpiyat Stadı`nın şartları nedeniyle hep zorlu geçtiğini ifade ederek , ``Ancak bizim hedefimiz var . Hedefimiz de ligin en tepesinde olmak ve başarılarımızın devamını getirmek . Elbette rakibimizin güçlü bir takım olduğunu biliyoruz . Bizi zor bir maçın beklediğini biliyoruz ama hedefimiz daima 3 puandır`` dedi .

( EG-TAŞ-ALİ )
Kaynak: AA