Emniyet, Bdp'li Vekillere Fotoğraflı ve Belgeli Cevap Verdi

Hakkari Emniyet Müdürlüğü, BDP Milletvekili Esat Canan`ın, "Hastanede yaralı polis bulamadık" açıklamasının ardından, bombalı saldırıyla ilgili bazı fotoğraf, görüntü ve belgeleri basına dağıttı.

 

Hakkari`de yaşanan patlamadan sonra bazı BDP´li milletvekillerinin , `olayda polis yaralandı deniliyor ama biz görmüyoruz , görmediğimiz için de inanmıyoruz` ifadelerine Hakkari Emniyet Müdürlüğü`nden fotoğraflı , görüntülü cevap geldi . 19 Ocak Perşembe günü Bulvar Caddesi´nde bulunan Ertunç İş Merkezi önünde meydana gelen patlamada 3´ü polis memuru 27 kişi yaralanırken , Zeki Yeşil ( 21 ) isimli bir üniversite öğrencisi ise hayatını kaybetmişti .

Çevik Kuvvet Şubesi ekibini taşıyan ve içinde 10 polis memurunun bulunduğu servis aracına yönelik bombalı saldırıda araçta hasar meydana gelirken , 3 polis memuru yaralanmıştı . Olaydan sonrası Hakkari Devlet Hastanesi´nde ilk tedavileri yapılan polis memurları , daha sonra Hakkari Asker Hastanesi´nde tedavi altına alınmıştı . Ağır yaralı 2 polis Adana´ya , diğeri ise İzmir´e sevk edilmişti . Hakkari Valisi Muammer Türker de yaralanan polis memurlarını hastanede ziyaret etmişti .




EMNİYETTEN GÖRÜNTÜLÜ VE BELGELİ CEVAP

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü , hasar gören polis aracındaki kan izleri ve Vali Türker´in hastanedeki polisleri ziyaret etmesinin görüntüleri ile polislerin silahla yaralandığına dair hastane raporlarını basınla paylaştı .

Önceki gün Hakkari Devlet Hastanesi´nde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Hakkari BDP Milletvekili Esat Canan , basına yaptığı açıklamada , " Hakkari valisi hastanede polis memurları olduğunu söylemişti . Onları da ziyaret etmek istedim . Hastanede araştırdık , yaralı polis memuru bulamadık . Hastanede yaralı polisin olmadığı bana ifade edildi . " şeklinde beyanlarda bulunmuştu .