Aytaç: Birçok Suç, Medya ve İletişim Ağları Sayesinde Ortaya Çıkıyor

Medya ve Siyaset Uzmanı Doç.

Dr. Önder Aytaç, günümüzde birçok gizli kalmış suçun medya ve iletişim ağları sayesinde ortaya çıktığını söyledi.
Önder Aytaç, Gaziantep Zirve Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen İletişim Seminerleri’nin konuğu oldu. Günlük hayatta inandırıcılık ve samimiyetin çok önemli olduğunu vurgulayan Aytaç, bir tokalaşmanın bile insanın nasıl bir karaktere sahip olduğu noktasında birçok ipucu verdiğini belirtti.
Aytaç, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Muhsin Yazıcıoğlu, Hasan Celal Güzel, Mussolini ve Hitler gibi siyasi liderlerin konuşma ve davranışlarına dikkat çekerek, beden dilini kullanmaları sırasında nasıl bir samimiyet sergilediklerini anlamanın çok kolay olduğunu dile getirdi. İletişim Fakültesi öğrencilerinin, bu konularda kendilerini yetiştirmelerini isteyen Aytaç, “İleride meslek sahibi olduğunuzda birçok kişilikle karşılaşacaksınız, bunların sergiledikleri davranışları iyi ve doğru yorumlayabilmeniz için sosyal ve siyasal alanda birçok kaynak okumalısınız.” dedi.

"SUÇ VE YALAN GİZLENEMEZ"
Konuşmasında, Türkiye’nin son 10 yılda içinden geçtiği sürece de değinen Aytaç, birçok gizli kalmış suçun medya ve iletişim ağları sayesinde ortaya çıktığını söyledi.
İnsanların, bazen teknolojiyi hoyratça ve bilinçsizce kullandığını ifade eden Aytaç, “Artık herkeste Iphone marka telefonlar var. Şehir merkezlerinde mobese kameralar var. Herhangi bir yerdeki hırsızlığı cep telefonuyla çeken sıradan bir adam, herhangi bir ajansa bağlanarak bu haberi geçebilir ve suçluların yakalanmasına vesile olabilir.” diyerek, medya teknolojilerinin büyük avantajlarından birinin de suçluluk oranını azaltmakta yarar sağladığını vurguladı.