İlkadım Kaymakamı Zafer Orhan, Yardım Alan Ailelere Misafir Oldu

Samsun merkeze bağlı İlkadım Kaymakamı Zafer Orhan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardım edilen ihtiyaç sahibi ailelerden bazılarının evlerine misafir oldu.



Yaklaşık 10 bin kişiye yardım eden İlkadım Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ziyaret için “A Grubu” olarak nitelendirdiği yardıma en çok muhtaç olan aileleri seçti. İhtiyaç sahipleri çalan kapıyı açtıklarında İlkadım Kaymakamı’nı karşılarında görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Zaman zaman duygu dolu anların yaşandığı ziyaretlerde ailelerin evinde uzun uzun oturan Kaymakam Orhan’ı en çok etkileyen olay, Fatih Mahallesi’nde 70 yaşındaki annesine bakmak için işe dahi gitmeyen 25 yaşındaki gencin durumu oldu. Yatalak olan annesine kâğıt toplayarak günde kazandığı 10 lira ile bakmaya başlayan genç “Biz üç kardeşiz, annemle ben aynı evde yaşamaya çalışıyoruz. Daha düne kadar kağıt toplayıp kazandığım parayla geçiniyorduk. Kimseye annemi muhtaç etmiyordum. Ancak annemin yataktan kalkamaması nedeniyle benim sürekli evde bulunmam gerekiyordu. Bu yüzden işi bırakmak zorunda kaldım. Tam kimsemiz yok, yalnız tek başımıza kaldığımızı düşünürken sağ olsun kaymakamlık yetkilileri imdadımıza yetişti.” diye konuştu.

Gencin acıklı hikayesini duygulanarak dinleyen Kaymakam Zafer Orhan, yanında bulunanlara aileye daha fazla yardım edilmesini ve evde tedavi için gerekli tüm yazışmaların yapılması talimatını verdi.

Daha önce de sık sık aile ziyaretleri yapan ve ihtiyaç sahiplerinin tüm dertleriyle yakından ilgilenen İlkadım Kaymakamı Orhan, bu kez basın mensuplarının haber yapma isteğini geri çevirmedi.