(özel Haber) Hastaya Giden Ambulans Mahsur Kaldı

Çorum`un Osmancık ilçesine bağlı Fındık köyüne hasta getirmeye giden 112 Hızır Acil ambulansı kar nedeniyle mahsur kalınca imdadına İl Özel İdaresi ekipleri yetişti.

Osmancık ilçesine 33 kilometre uzaklıktaki bir orman köyü olan Fındık köyünde yaşayan 56 yaşındaki şeker hastası Recep Çetin, akşam saatlerinde aniden rahatsızlandı. İlerleyen saatlerde durumu ağırlaşan hastanın kalbi durunca ilk müdahaleyi köylüler yaptı. Kalp masajı ile hastayı hayata döndüren köylüler, 112`yi arayarak köye ambulans istedi. Kar kalınlığının yaklaşık 20 santimetreyi bulduğu köye giden 112 acil servis ambulansı, köyün girişine yakın bir yerde mahsur kaldı. Bunun üzerine 112 görevlileri İl Özel İdaresi ekiplerini arayarak yardım istedi. Yardım isteğinin ardından Çorum İl Özel İdaresi`nin Osmancık`ta bulunan bir greyderi köye yönlendirilirken, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hüsnü Yalçınkaya ile birlikte İl Özel İdaresi ekipleri de sağlık ekiplerine destek olmak için köye gitti. Bulunduğu yerden köylülerin yardımıyla kurtarılanambulans, Çetin`i evinden aldı. Greyderle yolun açılmasının ardından hasta Osmancık Devlet Hastanesi`ne getirildi. Acil Servis`te tedavi altına alınan Recep Çetin`in sağlık durumunun iyiye gittiğini öğrenildi. Kar yağışının gün boyu sürdüğünü ve kısa sürede yolun kapandığını söyleyen hasta yakını Mustafa Dölcü, "Hastamız ağırlaşınca önce ambulansı aramışlar biz de ambulansın arkasından geldik. Ancak aracımızla köye çıkamadık. Özel İdare`nin greyderi geldi yolu açtı. İl Özel İdaresi`ne de 112 Acil Servis`e de teşekkür ederiz." dedi

Çorum`da iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 147 köy yolu ulaşıma kapandı. 197 farklı ünitede toplam bin 379 kilometre yolda kar mücadelesi yapan Özel İdare ekipleri, 101 köy yolunu tekrar ulaşıma açtı. Özel İdare ekipleri 27 adet greyder ve 4 adet kar bıçaklı kamyon ile 46 noktada halen karla mücadele çalışması sürdürüyor.
Kaynak: İHA