'kazakistan'daki Seçimler Son Derece Şeffaf Bir Ortamda Yapılıyor'

Kazakistan’daki seçimleri izlemek üzere bu ülkeye gelen Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlementer Asemblesi, (TURKPA) seçimlerin son derece şeffaf bir ortamda gerçekleştiğini belirtti.

Seçimleri izlemek için eski başkent Almatı’da bulunan ve ilk gözlemlerini basın mensupları ile paylaşan TURKPA heyeti, yapılmakta olan parlamento seçimlerinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını bildirdi.

TURKPA heyetinin de hazır bulunduğu basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan TURKPA Hukuk İşleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, oluşacak yeni parlamentonun Kazakistan için son derece önemli bir görev yapacağını ifade etti.

Basın toplantısı sonrası Cihan Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Haluk İpek, yapılmakta olan seçimlerin son derece demokratik bir ortamda gerçekleştiğini ve herhangi bir şüpheye mahal vermediğini ifade etti. Seçimlere hile karıştırılacağı şüphesi olanların bu şüphelerini ispat etmesi gerektiğini aksi halde bu iddiaların gerçekçi olmayacağını vurguladı.


ÇOK PARTİLİ BİR DÖNEM KAZAKİSTAN SİYASETİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Seçimler sonrası Kazakistan’ın çok partili bir hayata geçeceğini dile getiren Haluk İpek, bağımsızlığının 20. yılında ülkenin çok büyük başarılara imza attığını söyledi. 20 yıl gibi kısa bir sürede Kazakistan’ın dünya arenasında büyük bir yer edindiğine dikkat çeken İpek, bütün Avrupa ve dünyanın Kazakistan’ın bu başarılarından dolayı ülkeyi gıpta ile izlemekte olduğunu vurguladı.

Kazakistan’ın uluslararası düzeyde daha iyi temsil edilmesi açısından çok partili bir meclisin olmasının büyük önem arz ettiğini de sözlerine ekleyen Haluk İpek, bu sayede muhalefet de sesini parlamentoda dile getirebilme fırsatı bulacağını kaydetti.