İşsizlere ‘benim De Bir Mesleğim Oldu' Projesiyle Sahip Çıkıyorlar

Çukurova Çalışanları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce (ÇALIŞDER) hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığının Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen “Benim de bir mesleğim oldu” projesinin tanıtımı Seyhan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

İşsizlere ‘benim De Bir Mesleğim Oldu' Projesiyle Sahip Çıkıyorlar

Adana Valiliğinin koordinasyonunda yürütülen ve 57 bin 55 TL. maliyetli proje işsiz 40 kişiye “Bilgisayarlı muhasebe eğitimi” verilecek. Öncelikle gelir seviyesi düşük gençlerin tercih edileceği kursta başarılı olanlara sertifika verilip, istihdam imkânı sağlanacak. Programa katılan Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz, 2008’den bu yana Doğu ve Güneydoğu’da uygulanan SODES’in bu yıl pilot iller Mersin ve Adana’da da hayata geçirildiğini söyledi.

Bu amaçla 4 milyon TL.’lik kaynağın tahsis edildiğini hatırlatan Deniz, toplam 40 kurumun bu fırsattan yararlandığını kaydetti. Proje harcamalarının yüzde 25’nin sivil toplum kuruluşlarınca karşılandığına işaret eden Deniz, böylece kurum ve kuruluşların proje yapma kabiliyetlerini artırmak, birlikteliklerinin pekiştirilmesi hedeflendiğini dile getirdi. Valiliğe sunulan projelerin büyük bir titizlikle değerlendirildiğini anlatan Fikret Deniz,“Beklentimiz bu çalışmaların başarıya ulaşmasıdır. Zaten üç ayda bir Adana ve Mersin uygulamaları hakkında Kalkınma Bakanlığına bilgi verilecektir. Çünkü SODES yoğun göç alan Adana ve Mersin’de özel olarak uygulandı. Burada ister istemez buralarda ortaya çıkan problemler ‘küçük dokunuşlarla’ çözülme yoluna gidilecek. Gönül ister ki gelecekte bu tür bir kaynağın tamamı sivil toplum kuruluşlarının (STK) kullanımına verilsin. Çünkü biz STK’ları ne kadar güçlü kılarsak, demokrasinin güçlenmesi de o kadar hızlı olur.” dedi.
İl Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu ise ÇALIŞDER’in üstlendiği “Benim de bir mesleğim oldu” projesinden başarılı bir şekilde çıkacağını ifade etti. 2003 yılında kurulan derneğin sürekli artan bir değer halinde büyüdüğüne dikkat çeken Kurtoğlu, projenin kurumun hızına güç katacağını belirtti. Kurtoğlu, şöyle devam etti: “Birleşmiş Milletlerin (BM)literatüründe kamu, özel sektör ve STK’ların gücünden bahsedilir. Eskiden insanlar bir araya geldiğinde ‘bunlar niçin bir araya geliyor’ diye araştırma yapılırken, şimdi ‘insanlar neden bir araya gelmiyor’ şeklinde kaygı var. Bir araya gelmek, ortak paydaları paylaşmak SODES gibi organizasyonların önünü açacaktır.”
ÇALIŞDER Başkanı Ramazan Erkoç da milletin kalkınmasında sorumluluk taşıyan bir kurum olduklarını vurguladı. Proje hazırlamanın ve yürütmenin zor bir iş olduğunu aktaran Erkoç, “Dikkatli bir çalışma yapmak gerekiyor. SODES’in ilimizde uygulanıyor olması bize daha fazla sorumluluk yükledi. Ekip olarak bu işi başaracağımıza inanıyorum.”şeklinde konuştu.
Bilgisayarlı muhasebe bilen elamanların piyasada daha kolay iş bulabildiğini bildiren Erkoç, bu alandaki faaliyetlerine destek veren herkese teşekkür etti. Dernek üyelerinin katıldığı programda projenin “Benim de bir mesleğim oldu” projesinin tanıtımı yapıldı. Çok sayıda dernek üyesinin aileleriyle katılanlar Türk sanat ve türkülerle keyifli dakikalar geçirdi.