Türfad Genel Başkanı Tokatlı:''ince İnce Ayarlamalar Yapmak Gibi Düşüncelerlefutbolun Geleceğine Ambargo Konulursa Bu Kaos Devam Eder''istanbul

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Genel Başkanı Yılmaz Tokatlı, ``İnce ince ayarlamalar yapmak gibi düşüncelerle futbolun geleceğine ambargo konulursa bu kaos devam eder ve beklenen onurlu hizmete hiç bir şekilde yarar getirmez, aksine bir yerlere olumsuz mesajları beraberinde getirir`` diyerek, hakemlere destek verdi.

Tokatlı, yaptığı açıklamada, hakem unvanına sahip genç hakem kuşağında, onurunu önde tutan bir yönetim anlayışının yerleştiğini gördüklerini belirtti.

Kültürlü, iletişim yetenekli, başarılı olmayı hedef almış olan hakemlerin geçmişteki başarılı duayen hakem ağabeylerini ve hocalarını, örnek olabilecek yönetimleriyle gururlandırdığını kaydeden Tokatlı, açıklamasında şöyle dedi:''Dik duran hakemlik deneyimi ve başarısı ile kendini kabul ettirmiş olan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu ve arkadaşları, onlar için büyük bir şanstır. Sahiplenmeleri, tavizsiz uygulamaları da bu dik duruşun ve güvencenin kendisidir. Hakemlik onuru ve kendine güven sınırsız bilgi tazelemeleri ve örneklemelerden geçtiğini değerlendirebilecek genç nesil hakemlerimizin her türlü baskıdan uzak, futbolun sahadaki tek hakimi olmanın bilinciyle, Cüneyt Çakır'lar, Fırat Aydınus'lar yetiştirecektir. Futbol yöneticisi, antrenörü ve özellikle futbolcuların onurlu davranışları, ülkemizde çok acı şekilde yaşanan kaosun önünü de kesecek ve örnek olacaklarına inanmak istiyoruz. İnce ince ayarlamalar yapmak gibi düşüncelerle futbolun geleceğine ambargo konulursa bu kaos devam eder ve beklenen onurlu hizmete hiç bir şekilde yarar getirmez, aksine bir yerlere olumsuz mesajları beraberinde getirir. Yaşanan şike kirliliği içinde hiçbir hakemin isminin yer almamış olması, hakem camiası adına hakem gurur ve onurunun bir örneği olduğunun altını özellikle çizmek isterim. TÜRFAD olarak takdirle izliyor, sezon içinde aynı düzgünlükte başarılarının devam edeceğine inanıyoruz.''(EG-TAŞ-KAF)
Kaynak: AA