Oyak Matematik Yarışması Batman Birincileri Açıklandı

OYAK Grubu İştirakleri’nin bulunduğu illerde 10 yıldan bu yana düzenlenen Liselerarası Matematik Yarışması, Batman il birincileri açıklandı.

Oyak Matematik Yarışması Batman Birincileri Açıklandı
Yarışmada Batman Anadolu Lisesi birinci, Batman Fen Lisesi ikinci, İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi ise üçüncü oldu.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen törende ilk üçe giren okullara ödülleri verildi. İl birincisi olan Batman Anadolu Lisesi, İstanbul’da düzenlenecek finalde Batman’ı temsil edecek.

OYAK Liselerarası Matematik Yarışması Batman İl Birinciliği Ödül Töreni’ne, Mardin Çimento Sanayi ve Tic. A.Ş yöneticilerinin yanı sıra il ve ilçe protokolü mensupları, yarışmacı okulların öğrencileri, idarecileri ve aileleri katıldı.
Törende yapılan konuşmalarda, OYAK Matematik Yarışması’nın akademik kalitesi, ödülleri ve her geçen yıl artan uygulama alanı ile önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğu vurgulandı. Teknolojinin anahtarı ve bütün bilimlerin yaslandığı alan olan matematiğin meslek seçimindeki önemi, teknoloji üretme yarışında dünya ile rekabet edebilmeyi sağlayan evrensel bir dil olduğu belirtildi. Son 10 yılda 3 bin 449 okulda 13 bin 796 öğrencinin katıldığı yarışma bu yıl 19 Kasım 2011 Cumartesi günü düzenlenen I. aşama sınavında, 15 ilden toplam 483 okul ve 1932 öğrenci yarıştı.

Yarışmaya katılan öğrencilere duvar saati, “Oyunun Kurallarını Fizik Söyler” isimli kitap ve yarışmaya katılan okullara bin TL-2 bin TL arasında yardım, il birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine 1’er cumhuriyet altını verildi. 2012 Nisan’da İstanbul’da misafir edilecek 15 il birincisi ekip ve aileleri, hem İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezecek hem de seçkin üniversiteleri ziyaret edip mezunları ile bir araya gelecek. Nisan ayında yapılacak final sınavını kazanacak okul ve ekip üyelerine, yarışmanın anısına çeşitli hediyeler dağıtılacak.