Hastane, Kışla ve Mehmet Buyruk Caddelerinin Kesiştiği Kavşakta Düzenleme

Malatya’da, Hastane, Kışla ve Mehmet Buyruk caddelerinin kesiştiği kavşakta düzenleme çalışması başlatıldı.

Hastane, Kışla ve Mehmet Buyruk Caddelerinin Kesiştiği Kavşakta Düzenleme

Malatya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Mehmet Buyruk Caddesi`nde yapılan yenileme çalışması sonrası, trafik akışında nispeten iyileştirme sağlandığı belirtildi. Orduevi ile Merkez Komutanlığı`nın önündeki mevcut kavşakta zaman zaman sıkıntılar yaşanması nedeniyle yeni düzenleme çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Merkez Komutanlığı önündeki refüjün 10 metre geriye alındığı, 8 metre ebadında orta göbek konularak dönüşlerin daha düzenli hale getirildiği belirtilerek, dönüş için kullanım alanının genişletildiği ifade edildi.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı açıklamada, Mehmet Buyruk ve Hastane Caddesi`nin başladığı noktada araç kullanım alanının 5.85 metre olarak korunduğunu belirtti. Çakır, “Atatürk Caddesi ile Kanalboyu istikametinden gelerek doğuya dönüş yapan araçlar, özellikle Mehmet Buyruk Caddesi’ne dönüşlerinde sıkıntı yaşıyorlardı. Bu noktada yaşanan sıkıntıları çözmek amacıyla başlattığımız yeni kavşak düzenleme çalışması büyük oranda tamamlandı. Kavşağın hizmete girmesiyle birlikte trafik akışı daha düzenli ve güvenli bir hale gelecektir.” dedi.