Başkan Yaşar'a 'yılın Belediye Başkanı' Ödülü

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar`a, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından `Yılın Belediye Başkanı` ödülü verildi.

Başkan Yaşar'a 'yılın Belediye Başkanı' Ödülü
Başkan Yaşar, Rixos Otel`de bu yıl üçüncüsü düzenlenen 2011 Yılı Başarı Ödülleri töreninde ilçe belediyesi kategorisinde "Yılın Belediye Başkanı" seçildi. Yaşar, dünya standartlarında AMPUTE futbol sahası, Zihinsel Engelliler Yaşam Merkezi, Omurilik Felçlileri Derneği, Misafirhanesi, Yenimahalle İlçesi`ndeki okulların bakımlarının yapılması nedeni ile ödüle layık görüldü.

Ödülünü TÜGED Başkanı İbrahim Erdoğan`ın elinden alan Yaşar, "Eğitime yaptığımız katkılardan dolayı böyle bir ödüle layık bulunmaktan dolayı gurur duydum" dedi.

Yaşar, "Atatürk demokratik ve laik Cumhuriyetimizi kurduğunda eğitim oranı erkeklerde yüzde 10, kadınlarda yüzde 5 idi. O günlerden bugünlere eğitim oranlarımızın yükselebilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün maalesef aynı imkanlarla eşit şartlarda eğitim alamayan çocuklarımız aynı sınavla değerlendiriliyor. Göreve geldiğimizden bu yana bölgemizde bulunan 146 devlet okulunun fiziksel olarak özel ve vakıf okullarıyla eşit şartlara gelmesi için her türlü ihtiyacını karşıladık. Çalışan kadınlarımızıdesteklemek adına anaokulları yaptık ve yapıyoruz. Engelli-engelsiz ayrımı yapmadan tüm vatandaşlarımızın birlikte yararlanabileceği kamusal alanlar yapıyoruz. Ampute takımımız dünya 2`incisi oldu. İş yapmak için geldik yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Dernek Yönetim Kurulu`nun 3 ay süren titiz çalışmasının ardından ödül alacak isimlerin belirlendiğini belirten TÜGED Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan da derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gönüllüler ile birlikte önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Erdoğan, eğitime yönelik katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Törende ayrıca TBMM Başkanı Cemil Çiçek Yılın Devlet Adamı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Yılın Bakanı, Nabi Avcı Yılın Milletvekili, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel Yılın Valisi, Uludere Kaymakamı Naif Yavuz Yılın Kaymakamı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
Kaynak: İHA