Gökçek, Cezayirli Muhalifleri De Anıtın Açılışına Davet Edecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara`ya dikilmesi planlanan Cezayir Soykırımı Anıtı için düzenlenecek törene Cezayirli muhalifleri de davet edeceklerini söyledi.

Gökçek, Cezayirli Muhalifleri De Anıtın Açılışına Davet Edecek
Gökçek, Fransız meclisinde kabul edilen “inkar yasa tasarısına” tepki olarak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararlara ilişkin açıklamada bulundu. Belediye Meclisi’nde alınan kararların sonuçlarının Fransız senatosunun kararına bağlı olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Paris, Degaulle ve Strazburg Caddeleri`nin isimlerinin değiştirilmesi ve Cezayir Anıtı`nın dikimi, senatonun vereceği karara bağlı.” dedi.

Söz konusu caddelerin, isimlerinin değiştirilmesinin dışında Cezayir Anıtı`nın dikilmesinin de gündemde olduğunu hatırlatan Gökçek, “Bütün bunların hepsi, Fransız senatosundan çıkacak olan karara bağlı. Eğer bu karar çıkacak olursa, hemen akabinde biz de bu eylemlerimizi teker teker gerçekleştirmiş olacağız. Onu bekliyoruz. Bizim Fransa’ya karşı herhangi bir tutumumuz söz konusu değil, ama yapmış oldukları bu eylem, karşı eylemi de otomatikman getirecektir. Onun için bekleme devresindeyiz. Bu beklemeyi aşar aşmaz söylediklerimizi teker teker yerine getireceğiz.” diye konuştu.