Ergenekon Sanığı: Ermenilere Düşman Değilim

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Hasan Ataman Yıldırım, iddianamede haksız olarak Ermeni düşmanı olarak suçlandığını öne sürdü.

Erzurum`da dedesinin bir Ermeni tarafından başına balta ile vurularak öldürüldüğünün babası tarafından kendisine söylendiğini ifade eden Yıldırım, Ermeni düşmanı olmadığını söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen İkinci Ergenekon davasının 148`inci duruşmasında CHP milletvekili Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve İbrahim Şahin`in de aralarında bulunduğu 12 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan CHP Ankara milletvekili Sinan Aygün, Hurşit Tolon ve Yalçın Küçük hazır bulundu. Ergenekon davasından tutuksuz yargılanan Küçük, Odatv davasından tutuklu olduğu için tutuklu sanık bölümünde yer aldı.

Duruşma başlamadan önce tutuklu sanık bölümünün son sıralarına gelen sanıkların, yakınları ile sohbet ettikleri gözlendi. Eşi ile sohbet eden tutuklu sanık Hasan Ataman Yıldırım, bir ara basın mensuplarının bulunduğu bölüme dönerek dava iddianamesinde haksız yere Ermeni düşmanı olarak gösterilmeye çalışıldığını öne sürdü. Erzurum`da dedesinin bir Ermeni tarafından başına balta ile vurularak öldürüldüğünün babası tarafından kendisine söylendiğini belirten Yıldırım, "Ancak babam bana bir Ermeni düşmanlığı aşılamadı. Hatta benim iş yerimde iki dönem staj için liseli ve Ermeni asıllı iki öğrenci birer yıl sörü ile çalıştı. Kızımın dişçisi de Ermeni." diye konuştu. Yıldırım, tüm bunlara rağmen Ermeni düşmanı olmadığını söyledi.

Mahkeme heyetinin yerini almasının ardından kimlik tespiti ile duruşmaya başlandı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, dün yapılan duruşmada tutuksuz sanık Hurşit Tolon`un avukatlarının savunmalarının yarıda kaldığını belirterek avukat savunmalarının kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı. Daha sonra da sanık Tolon`un ikinci avukatı olan Köksal Bayraktar`ın savunması ile duruşmaya başlandı.