Chp'li İnce. Ak Parti'yi İsrail'le Gizli İnanç Ortaklığıyla Suçladı

AK Parti ile CHP arasında Birleşmiş Milletler'in Mavi Marmara raporu üzerinden başlayan tartışma büyüyor.

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, AK Parti’yi İsrail'le gizli inanç ortaklığında olmakla suçladı: “Siz İran’dan İsrail'i korumak istiyorsunuz, onun için füze kalkanı kuruyorsunuz. O zaman sizin İsrail'le gizli bir inanç ortaklığınız mı var?”
Grup Başkan Vekili İnce milletvekilleri Rahmi Aşkın Türeli, Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu ile CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'ın katılımıyla bir basın toplantısında düzenledi. Hükümetin dış politikasını ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’i sert bir dille eleştirerek, AK Parti’nin İsrail ve darbecilerin avukatlığını yaptığını iddia etti. İnce, “CHP Türkiye’nin Baas partisidir.” diyen Çelik’i, Mili Eğitim Bakanlığı döneminde İsrail'le işbirliği yapmakla suçladı. Çelik’in yayınladığı bir genelgeyi basın mensuplarına dağıtan Muharrem İnce, “Çeşitli ürünlerin boykot edilmesiyle ilgili genelgede Çelik, açıkça İsrail propagandası yapıyor. Okullarda İsrail mallarının boykot edilmemesini istiyor.” dedi. Hüseyin Çelik’in AK Parti’nin borazanı olduğunu iddia eden İnce, CHP’ye hakaret etmek ve çamur atmakla görevlendirildiğini öne sürerek, “Bize Baas partisi diyor. Önce kendi genel merkezlerindeki tabelaya baksın, sonra aynaya baksın.” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin CHP’ye darbeci dediğini de söyleyen İnce, “Bize darbeci dediler, sonra 12 Eylül’ün darbecisi Kenan Evren’in avukatı, kendi milletvekilleri çıktı. Bize İsrail’in avukatı diyor, kendi imzasıyla İsrail’in avukatlığını yapıyor. Siz füze kalkanını kimi kimden korumak için kuruyorsunuz?” dedi.