Büyükşehir Belediyesince Restore Edilen Karacaali Narlı Sosyal Tesisleri Açıldı

Büyükşehir Belediyesince Restore Edilen Karacaali Narlı Sosyal Tesisleri Açıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe törende yaptığı konuşmada, büyükşehir sınırlarına dahil olan ilçelerdeki değişimi Gemlik’ten örnekler vererek açıkladı. Son 28 ayda Gemlik’e Büyükşehir Belediyesi kanalıyla 30 milyon TL’lik yatırım yapıldığına dikkat çeken Başkan Altepe, geçtiğimiz dönemde 20 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirildiğini hatırlatarak devam eden yatırımlarla birlikte iki dönemde Gemlik’in 70 milyon TL’lik yatırımla buluşacağını söyledi. Altyapıdan çevreye, tarihi ve kültürel mirastan spor ve sosyal tesislere kadar Gemlik’in her köşesinde hummalı bir çalışma içinde olduklarının altını çizen Başkan Altepe, “Yatırımlarımız tamamlandığında Gemlik Bursa’nın gerçek anlamda sahili ve vitrini olacak. Deniz avantajını da en iyi şekilde kullanıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, dağda, sahilde, tepe noktalarda, panoramik görüntüye sahip alanlara sosyal tesisler yaparak, halkımıza bu noktalarda da hizmet veriyoruz. Gemlik’e hakim tepe olan Atatepe’de yapacağımız tesisle ilgili projeler tamamlandı, 10 gün sonra ihaleye çıkıyoruz.” diye konuştu.

Açılışı yapılan sosyal tesislerin 10 yıl boyunca metruk halde dururken, bugün prestijli bir mekana dönüştürüldüğünün altını çizen Başkan Altepe, bu tesislerin yaşatılması için bölge halkına önemli görevler düştüğünü vurguladı.


KALKINMA YERELDEN OLACAK
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel yönetim kökenli olmasının büyük avantaj olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan’ın, “kalkınma yerelden olacak” anlayışı ile yerel yönetimlerde reform niteliğinde düzenlemeler gerçekleştirdiğini ifade eden Topbaş şöyle konuştu:
“Başkanımız Recep Altepe Gemlik’e yapılan yatırımları anlattı. Gördüğünüz gibi ilçeler, beldeler artık güçlerinin kat kat üstündeki hizmetleri büyükşehir vasıtasıyla alabiliyor. Bizler yarı sivil toplum örgütleri sayılırız. Halkla iç içeyiz, halka rağmen farklı adımlar atamayan birimleriz. Mevlana’nın güzel bir sözü var: ‘Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar.’ Bizler de bizden sonraki nesillere güzel bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz.”

“İNSAN MERKEZLİ HİZMET”
AK Parti iktidarı öncesinde belediyelere ait sosyal tesislerin halka kapalı olduğunu dile getiren Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise şunları kaydetti: “AK Parti’den önce bu tesisler bir avuç mutlu azınlığa hitap ediyordu. Öğrenci harçlıklarıyla buralardan hizmet almanız, vatandaş olarak içeriye girmeniz mümkün değildi. Ancak şimdi bu tesisler hem halkın kullanımına açıldı, hem de fiyat politikası bakımından öğrenci harçlıklarıyla bile yararlanılacak hale getirildi. Sadece bu bile insan odaklı hizmet anlayışının ön önemli göstergesidir.”
Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz de Gemlik’in son 6 ayda adeta şantiyeye döndüğünü söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla altyapının tamamen yenilendiğini dile getiren Yılmaz, spordan çevreye, sosyal tesislerden tarihi kültürel mirasa her alanda başlatılan çalışmaların hızla ilerlediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Karacaali Narlı Sosyal Tesisleri’nin açılışı Başkan Altepe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.