Bakan Şahin Şehidin Cenaze Törenine Katıldı

Tunceli'nin Pertek ilçesinde göreve giderken geçirdiği trafik kazasında şehit olan Astsubay Hamiyet Aksoy, memleketi Adana'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Bakan Şahin Şehidin Cenaze Törenine Katıldı
Anne Kıymet Alaçam, "Benim kuzum okudu, komutan oldu, asker yetiştirdi" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Pertek İlçe Jandarma Komutalığı bünyesinde görev yapan ve 4 yıldan bu yuna askeri teşkilatta yer alan Aksoy için Sabancı Merkez Camisi'nde sade bir tören düzenlendi. Yaklaşık bir yıl önce evlenen ve en büyük hayali 'teğmen' olmak olan Aksoy'un öğle namazını müteakiben gerçekleştirilen cenaze törenine; Adana Vali Vekili Fikret Deniz, 6. Kolordu Komutan Vekili Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yanı sıra bürokratlar ve çoksayıda vatandaş katıldı. Törende şehit astsubayın silah arkadaşları gözyaşlarına hakim olamazken, Tuğgeneral Karaosmanoğlu, gözyaşlarına boğulan anne Kıymet Alaçam ve baba Mehmet Emin Alaçam'a başsağlığında bulunarak teselli etmeye çalıştı.

Şehit Astsubay Hamiyet Aksoy'un Tunceli'de birlikte görev yaptığı eşi Üsteğmen Kamil Aksoy törende güçlükle ayakta durup metanetini korumaya çalışırken, Vali Vekili Deniz ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz da kızının ardından gözyaşı döken baba Mehmet Emin Alaçam'ın koluna girerek kendisine destek olup güç vermeye çalıştı. Anne Kıymet Alaçam, "Benim kuzum okudu, komutan oldu, askerler yetiştirdi" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Cenaze namazı Adana Müftüsü İsmail Canbolat tarafından kılınırken, Şehit Astsubay'ın Türk bayrağına sarılı tabutu duaların ardından askerlerin omuzlarında cenaze aracına bindirildi. Aksoy, Buruk Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.
Kaynak: İHA