Gül, Yaroslavl Forum’una Katılmak Üzere Rusya’ya Geliyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya’nın Yaroslavl kentinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Küresel Politika Forumu’na katılmak üzere Rusya’ya geliyor.

Gül, Yaroslavl Forum’una Katılmak Üzere Rusya’ya Geliyor
8 Eylül’de başkent Moskova’nın 250 kilometre kuzeydoğusunda yer alan tarihi kente özel uçağı ile gelmesi beklenen Gül, “Toplumsal Çeşitlilik Çağında Modern Devlet” temasının ele alınacağı, kapanış oturumunda bir konuşma yapacak.


Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in himayelerinde gerçekleşen foruma Gül, şeref konuğu olarak davet edildi. Bu yıl gerçekleşecek foruma davet edilen Almanya Şansölyesi Angela Merkel, ülkesinde yaşanan siyasi sorunlar ve Avrupa’da görülen ekonomik durgunluğu gerekçe göstererek gelemeyeceğini açıkladı.


Küresel Politika Formu liderlerin gelişinden bir gün önce Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski ve diğer siyasi parti temsilcileri ve uzmanların katılımı ile oturumlara başlandı. Forumda küresel güvenlik, bölgesel çatışmalar ve kişisel özgürlükler ele alınıyor.


Bu yıl üçüncüsü düzenlenen forumda “Çok Etnili Toplumlarda Demokratik Kurumlar”, “Zengin ve Yoksul: Adalet Nerede?” ve “Küresel Güvenlik ve Yerel İhtilaflar” başlıklarında üç ana konu çerçevesinde toplantılar düzenleniyor.

2009 yılında yapılan “Modern Devlet ve Küresel Güvenlik” temalı toplantıya Fransa ve İspanya Başbakanları François Fillon ve José Luis Zapatero, 2010 yılında yapılan “Modern Devlet: Demokrasi Standartları ve Etkinlik Kriterleri” temalı toplantıya ise Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-Bak ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi katılmıştı.


Cumhurbaşkanı Gül’ün Yaroslavl’da Medvedev’le ikili bir görüşme yapması da bekleniyor. Gül-Medvedev görüşmesinde iki ülke ekonomik, siyasi ve enerji alanındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslar arası gelişmeler ele alınacak.