Siirt Valisi Çolak Botan Çayı Etrafında İncelemelerde Bulundu

Siirt Valisi Musa Çolak önceki gün Botan Çayı yakınlarında piknik yapan ve baraj sularının yükselmesi sonucu 4 kişinin kaybolduğu alanda incelemelerde bulundu.

Siirt Valisi Çolak Botan Çayı Etrafında İncelemelerde Bulundu
Vali Çolak, Botan Çayı kenarında piknik yaptıkları sırada, serinlemek amacıyla suya giren Özbey ailesinden Kader (13), İbrahim (9) ile Serkan Özbey (18) adlı kardeşler ile baba Fehim Özbey`in akıntıya kapılarak kayboldukları, olay mahalinde inceleme ve denetimlerde bulundu. Vali Musa Çolak, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri ve jandarma birimlerinden olayla ilgili bilgi aldı. Olay mahallindeki vatandaşlarla görüşerek burada söz alan vatandaşları tek tek dinleyen Çolak, vatandaşlarla olayhakkında bilgi alışverişinde bulundu. Arama ve kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildiren Vali Çolak, "Acılı ailenin yakınları ile görüşerek, kendilerine geçmiş olsun dileğinde bulunduk. Acılı ailemizin üzüntüsü bizim üzüntümüzdür, devlet olarak yapılması gereken neyse yapılacaktır, üzüntümüz ve acımız büyüktür. Şu anda baba Fehim Özbey ve İbrahim Özbey adlı çocuğumuz kayıp. Ekiplerimiz bunların bulunması için çalışmalarına aralıksız devam etmekteler. Olayın ardından baraj kapaklarıkapatılmış. Bugün itibariyle saat 09.45 sıralarında Serdar Özbey`in cesedi bulunmuş, adli makamlara teslim edilmiştir" dedi

Daha sonra söz alan Fehim Özbey`in ağabeyi Cumali Özbey, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin yetersiz kaldıklarını, daha çok arama kurtarma ve dalgıç ekiplerine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Baraj sularının dengesiz olarak bırakıldığını, bunun da boğulma vakalarına neden olduğunu iddia eden Özbey, önlem alınmasını istedi.
Kaynak: İHA