Henri Bienvenu elçilikte Fenerbahçeli oldu (Fenerbahçe haberleri)

Fenerbahçe, İsviçre'nin Young Boys takımından transfer ettiği Henri Bienvenu ile 4 yıllık anlaşma yaptığını borsaya bildirdi

Henri Bienvenu elçilikte Fenerbahçeli oldu (Fenerbahçe haberleri)
TFF, Fenerbahçe'den Bienvenu için ıslak imza isteyince...

Kadrosundan 3 forvetini yitiren Sarı-Lacivertliler, Bienvenu’yü kaptı. TFF, ‘ıslak imza yok’ diye kontratı tanımadı. Bu gelişme üzerine 23 yaşındaki yıldız Türk elçiliğine gidip 3 yıllık sözleşmeyi imzaladı!

Kanarya’nın yeni golcüsü sonunda netlik kazandı.

Güiza, Emenike ve Niang’la yollarını ayıran F.Bahçe, Young Boys’lu Henri Bienvenu’yu renklerine kattı. Transfere ‘resmiyet’ katan ilk açıklama İsviçre cephesinden geldi. Young Boys, resmi internet sitesinden 23 yaşındaki yıldızın F.Bahçe’ye transferini duyurdu. Transferin detayları ise bir hayli ilginç. Kamerun Milli Takımı’nın maçı nedeniyle ülkesinde bulunan genç santrforun imzası ‘elçilikte’ gerçekleşti.

16 GOL, 7 ASİST
Faks yoluyla yapılan sözleşmeyi Türkiye Futbol Federasyonu ‘ıslak imza yok’ gerekçesiyle yürürlüğe koymadı. Bunun üzerine Bienvenu ülkesindeki Türk elçiliğine gitmek zorunda kaldı. Burada yeniden sözleşmeyi imzaladı. Bienvenu, Fenerbahçe’ye hiç de yabancı değil. Geçen sezon Young Boys’un Fenerbahçe ile oynadığı Şampiyonlar Ligi eleme maçlarında 1 gol, 1 asistle dikkat çeken Bienvenu’nun 1 yıldan bu yana takipte olduğu öğrenildi. İsviçre Ligi’nde 34 maçta 16 gole imza koyan oyuncu, 7 de asist yaptı.

F.Bahçe sözleşmenin detaylarını da borsaya bildirdi. Buna göre Young Boys’a 4 milyon Euro bonservis bedeli, Bienvenu’ye ise yıllık 1
milyon Euro ödenecek.

NİANG DEĞİL EMENİKE GİBİ
Denizlispor, Beşiktaş ve Trabzon’da forma giydi. Ardından yurt dışına yelken açtı. Son 2 yılını İsviçre’nin Basel takımında geçiren Çağdaş Atan, Fenerbahçe’nin yeni transferi Henri Bienvenu’yu değerlendirdi.

Young Boys’tan transfer edilen Kamerunlu forvetin özelliklerini anlatan Çağdaş, “Öncelikle şunu söyleyeyim. Bienvenu iyi ve kaliteli bir oyuncu. Ama Niang’ın yerini dolduracak biri değil. Niang çok üst düzey bir santrfor. Eğer Bienvenu’dan Niang’ın yaptıkları beklenirse sonuç hayal kırıklığı olur” diye konuştu.

GÜÇLÜ VE SÜRATLİ
1988 doğumlu golcünün Emenike tarzı bir forvet olduğunu vurgulayan Çağdaş, “Bienvenu Emenike kadar olmasa da güçlü, süratli, kontratağı iyi oynayabilen, hücumda top saklayabilen bir futbolcu. Havadan çok etkili değil. Son vuruşları da çok üst düzey sayılmaz. Ayrıca İsviçre Ligi’yle Türkiye Ligi kıyaslanamaz. F.Bahçe’de sürekli sırtında bir stoperle oynayacak” dedi.