Sulama Kanalında Balık Tutarken Boğuldu

Konya’ nın Seydişehir ilçesinde balık tutmak için sulama kanalına giren bir kişi hayatını kaybetti.


Gölyüzü Köyünde ve akraba ziyareti için gelen Mustafa Can (36) arkadaşları ile birlikte balık avlamak için köyün kenarından geçen sulama kanalına gitti. Yüzme bilmeyen Can sürütme ile kanalın içerisine girdi ve suyun derin olduğu bölgede bir anda batıp çıkmaya başladı. Çevreden yetişenler Can’ ı kurtarmak istedi ancak bunda başarılı olamayınca hemen jandarma ve 112 acil servis ekiplerine haber verildi.

Olay yerine gelen ekipler vatandaşlar ile birlikte Mustafa Can’ ı aramaya başladılar ancak bir süre sonra Mustafa Can’ ın cansız bedenine ulaşıldı ve sudan çıkarılan Mustafa Can sağlık ekiplerinin yaptığı tüm müdahalelere cevap vermedi.

Savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Mustafa Can’ ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Seydişehir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Evli ve 3 çocuk babası olan Mustafa Can’ ın son çocuğu olan Fatma Zehra’ nın ismini 2010 yılının Aralık ayında Selçuklu Tıp Fakültesinin açılışına gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Koymuştu. Mustafa Can ayrıca Seydişehir’ de ki lisanslı tek havai fişek atma görevlisiydi.