Engellilerin Yüzü Bu Kampanya İle Gülüyor

Osmaniye’de bir muhtar ve bir grup üniversite öğrencisinin öncülük ettiği kapak toplama kampanyası sayesinde engelliler tekerlekli sandalyeye kavuşuyor.


Kampanyanın manevi yönünün insana huzur verdiğini kaydeden Esenevler Mahalle Muhtarı Tarık Sesli, böylece bir engellinin sahip olacağı tekerlekli sandalyede toplumun her kesiminin katkısı olacağına dikkat çekti.

Mahallesinde 10 bin plastik şişe kapağı toplayarak kampanyaya destek veren Tarık Sesli, Osmaniye’de bu kampanyayı birkaç üniversite öğrencisi ile başlattıklarını ve her geçen gün desteğin artarak büyüdüğünü ifade etti.

Sesli, “Bu kampanyayı Osmaniyeli olup da dışarıda okuyan üniversite gençlerimizle başlatmıştık. Bu anlamda benim muhtarlık büromu da pilot bölge seçtik ve mahalle sakinlerimizde buraya işlemlerini yaptırmak için geldiklerinde buradaki şişe kapaklarını görerek evlerinde biriktirmeye ve buraya getirmeye başladı. Bu kampanyada sokak aralarında eski toplayan çocuklar dahi müdahil olarak destek verdi. Bunun dışında çevremizdeki iş yerleri sahiplerinin de kapakların satılarak engellilere tekerlekli sandalye alınacağını öğrenmesiyle kapak kampanyası her geçen gün büyüdü. Bu kampanyaya birçok mahalle muhtarı arkadaşımız da destek oluyor. Sadece benim mahallemde Haziran ayında bu güne kadar 10 binden fazla şişe kapağı toplandı. Bu kapaklar 250 kilo olduğunda bir engelli kardeşimizi tekerlekli sandalye sahibi yapabileceğiz.” dedi.

Bu kampanyanın sadece engellileri tekerlekli sandalyeye kavuşturma anlamını taşımadığına dikkat çeken Esenevler Mahalle Muhtarı Tarık Sesli, “Aslında toplumun her kesiminden insan bu kampanyanın içerisinde yer almaktadır. Evinde, iş yerinde kapakları ayrı bir şekilde biriktirerek bizlere getiren vatandaşlarımız bir engelliyi sevindirmenin yanı sıra toplumsal bilincin gelişmesine de katkı sunmuş olmaktadır. İnsanların birlik ve beraberlik içerisinde bir engelliyi sevindirme düşüncesiyle hareket etmesi sandalyeye kavuşan engelli için ne kadar büyük önem taşıdığını cümlelerle anlatamayız. Bu kampanya sayesinde çevre temizliğine de katkı sunulmaktadır.” diye konuştu.

Tarık Sesli, bir şişe kapağının engelli olmayanlar için bir şey ifade etmeyebileceğini fakat engelliler için büyük bir anlam taşıdığını kaydederek, Osmaniye’de herkesi kampanyaya destek olmaya davet etti.