Çağlayan: Kararlarda Ekonomiyi Şu An İçin İlgilendiren Durum Yok

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Birleşmiş Milletler (BM)’in Mavi Marmara Raporu’nun ardından Türkiye’nin İsrail’e yönelik aldığı kararları değerlendirerek, ekonomiyi şu an için ilgilendiren bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.


Ekonomi Bakanı Çağlayan, bakanlık binasında, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası heyetini kabul etti. Çağlayan, hükümetin ekonomi konusunda İsrail’e yönelik yapacağı herhangi bir şey olduğunda bunun da değerlendirileceğini kaydetti. Bakan Çağlayan, ekonomi konusunda bu ülkeye yönelik normal çalışmaların sürdüğünü belirtti. Filistin’e yönelik ihracatın İsrail’den geçtiğini hatırlatan Çağlayan, İsrail ile yapılan ticaretin bu noktadan da değerlendirildiğini vurguladı.
Mavi Marmara katliamı konusunda kararlılığın net olduğunu söyleyen Çağlayan, hiçbir şeyin bir katliamı masum gösteremeyeceğini belirterek, ‘’Türkiye Cumhuriyeti'nin hükmi şahsiyetine yönelik davranışların önüne hiçbir şey geçemez. Bu konudaki kararlılık ortadadır.’’ dedi.
Gazetecilerin sorusu üzerine, Libya’daki gelişmeleri de değerlendiren Çağlayan, Libya ile ilgili çalışmaları sürdürdüğünü anlatarak, ‘’Bu ülkedeki yatırımlar Libya devletinin güvencesindedir.’’ diye konuştu. Çağlayan, Libya’daki Türkiye yatırımlarının hasar tespiti için çalışmaların devam ettiğini aktardı.