Avrasya Feed - Rus Zengin, Jirinovski’den 100 Dolarlık Saatını Aldı

Rusya Haklı Dava Partisi Başkanı ve zengin işadamı Mihail Prohorov, canlı yayında aşırı sağçı Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski’den 100 dolarlık saatini aldı.

Avrasya Feed - Rus Zengin, Jirinovski’den 100 Dolarlık Saatını Aldı


Rus NTV televizyonunun “NTVşniki” programına katılan Jirinovski, Moskova çevre bölgesi yetkililerini yolsuzluk gerekçeleriyle eleştirdi. Bunun üzerine NTV sunucuları ülke parlamentosu alt kanadı Duma Başkan Birinci Yardımcısı da olan Jirinovski’ye, “Siz fakirlerin ve Rusların hakkını koruduğunuzu söylüyorsunuz, ama neden saatiniz pahalı marka Breguet. Fotoğraflarda hep o markayı görüyoruz” diye sordu. Rus politikacı şaşkınlıkla saatini herkese göstererek, “Kim ben mi?! Pahalı saat mi?! Hiçbir zaman! İşte saatim bu! Üç bin rüblelik” dedi. Jirinovski yanında oturan Prohorov’a da dönerek , “Bunu Mihail sen de teyit et!“ demesi programda kahkahalara yol açtı. Bunun üzerine zengin işadamı Prohorov, “Bana hediye ediniz.” Jirinovski hemen saatini çıkarak işadamına uzattı. Prohorov da alarak memnuniyetle koluna taktı.

JİRİNOVSKİ: MEDVEDEV MUHTEMELEN İKİNCİ KERE BAŞKAN OLACAK

Programda parlamento ve Devlet Başkanlığı seçimleri de tartışıldı. Prohorov, partisinin Duma seçimlerinde ikinci sıraya yükselmesi durumunda Devlet Başkanlığı’na adaylığını koyacağını duyurdu. Jirinovski de adaylığını koyacağını belirtirken, Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in muhtemelen yine Başkan seçilebileceğini kaydetti. Programa katılan Komünist Partisi milletvekili, “Seçimlerde asıl mücadele Başkanımız Gennadi Zyuganov ve Başbakan Vladimir Putin arasında olacak. Ve ikinci turda Putin kazanacak.” iddiada bulundu.

Rus basınına göre, Breguet markalı saatin fiyatı on binlerce dolarlık. Haberlerde Medvedev’in Classique Moon Phase saatinin 32,2 bin dolar olduğunu, Putin’in ise 10 bin dolarlık Blancpain, Leman Aqualung Grande Date markalarını tercih ettiği belirtiliyor. Putin bu markalı saatlerini bir kaç kere gezilerde vatandaşlara istek üzerine hediye etmiş. Putin’in daha önce 60 bin dolarlık Patek Philippe saat taktığı da iddia edildi. İddialara göre, ülkeye bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramzan Kadirov’un altın süslü saatı ise yaklaşık 300 bin dolarlık.