Bahar Sorunları Anlattı, Ulupınar Dinledi

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, seçim sonrası ziyaretleri kapsamında beraberindeki heyet ile birlikte Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar’ı ziyaret etti.

Bahar Sorunları Anlattı, Ulupınar Dinledi
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, beraberinde AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve partili yöneticiler ile birlikte, Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar’ı ziyaret etti.

Seçim sonrası ziyaretleri kapsamında gerçekleştirilen ziyarette şaşkınlığını gizleyemeyen Osman Bahar, şaşkınlığını kelimelerine de yansıttı. Seçimden sonra ilk kez böyle bir ziyaret gerçekleştiğini dile getiren Bahar, sorunlarını da şöyle dile getirdi: “Hiç kimse gelip de bu kurumları ziyaret etmiyor. Böyle bir ziyarette bulunduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Şoför esnafı ziyareti adına sizleri teşekkür ediyorum. Beş senedir ben buradayım, ilk kez seçimden sonra böyle bir ziyaret gerçekleşti. Bizim için çok daha onur verici bir şeydir. Olması gereken de budur. Zonguldak sizden bu konuda çok şey bekliyor. Zonguldak’ta sorunları çözülmesi noktasında belediyeler ve emniyetle çalışmalarımız oluyor. Her ne hikmetse sorunlarla ilgili çözüm yapamıyoruz. Önceden belediyeler karar alırken, şoförler odasının imza yetkisi vardı. 2005 ‘te alınan belediyeler yasasında bu odalardan bu yetki alındı. Herhangi bir belediye, şoför esnafı hakkında karar alırken odaya en azından nezaketen görüş almıyorlar. Kararları belediye meclisinden çıkartıp bize tebliğ ediyorlar. Bir bakıyoruz ki bu kararın uygulanabilirliği yok. Nasıl uygulayacaksın, neye göre uygulayacaksın. Bu şehirde insanlar yaşıyor, herkes bizi tanıyor. İyi niyetler çerçevesinde en azından bizlere danışılmasını istiyoruz. Belediyeler bu konuda bize mutlaka bizden bir temsilci istiyoruz. Daha öncelerden buradan ticaret taşıt belgeleri veriliyordu. Şimdi bu belgeler üniversiteler veriliyor. Üniversitelerle bu belgelerin ne ilgisi var. Üniversiteler bu işin neresindedir. K1-K2 belgeleri TSO’lara verilmiş. Ne alaka, diğer yetkilerimizi sıralasak ruhsatlarımız alınmış emniyete verilmiş. Yetkilerimizi geri istiyoruz. Bu yetkiler bizden alınmış, alakasız kurumlara verilmiş.” Kurumları, kuruluşları ve vatandaşları ziyaret ederek sorunları dinlediklerini dile getiren AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise “Biz arkadaşlarımızla karar aldık. Seçimlerden sonra her hafta ziyaretler yapmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımız bu ziyaretlerden son derece memnun. 12 Haziran 2011 seçimlerinden sonra bizleri çok sık göreceksiniz diyorduk kimse buna inanmıyordu. Bu kadar sık ziyaret edeceğiz. Biz elimizden geleni yapacağız. Yorulmayacağız, bıkmayacağız. Zonguldak ve Türkiye’nin önemli konuları var. AK Parti iktidarı ustalık döneminde bunları çözecek. Sizlerin de çok önemli sorunları var. Zonguldak’ın bütün kurumlarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi lazım gelir. Bu binanın yeri güzel ancak, bu bina size yakışmıyor. İnşallah buraya yeni bir bina yapılırsa biz de destek vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Ziyarette ayrıca, geçtiğimiz günlerde özel halk otobüsçüleri ile dolmuşçu esnafı arasında yaşanan kavganın detayları da görüşüldü. Milletvekili Özcan Ulupınar, şoför esnafının sorunlarının çözümü noktasında gerekli gayretleri göstereceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA