Türkmen Lider Berdimuhamedov, Türk İşadamını Kabul Etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkiye`nin Cotam Enterprise Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ağım ve başkan yardımcısı Seda Genguru kabul etti.

Türkmen Lider Berdimuhamedov, Türk İşadamını Kabul Etti

Başkent Aşkabat`taki Oğuzhan Köşkü’nde yapılan görüşmede Berdimuhamedov, ‘açık kapılar’ politikası çerçevesinde Türk şirketleri başta olmak üzere diğer ülkelerin şirketlerine yeni teknolojilerin getirilmesi konusunda kapılarının açık olduğunu kaydetti. Türkmen lider, Türk şirketine Türkmenistan’da uzun dönemden bu yana tekstil sektörünün potansiyelinin arttırılması yönünde yaptığı çalışmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Türkmenistan ile uzun yıllar yaptığı işbirliğinden gurur duyduklarını belirten Türk işadamı Ağım ise bundan sonra da bu ülkede çalışmak istediklerini belirtti. Bu bağlamda, işadamı Ağım Türkmen liderine işbirliğinin devam ettirilmesi amacıyla yeni teklifler sundu.
Cotam şirketi, Türkmenistan`ın tekstil sektörüne ilk yatırım yapan şirketlerin başında geliyor. Türk şirketi, geçen yıl Türkmenistan’ın Daşoğuz vilayetinde ve Göktepe ilçesinde yeni fabrikalar inşa etti. Toplam maliyeti 146 milyon doları bulan iki fabrikada, kaliteli iplik üretiliyor.