Selçuklu Yeni Bir Spor Salonuna Daha Kavuştu

Konya’nın merkez Selçuklu Belediyesi tarafından Yazır Mahallesi`ne yaptırılan, spor salonu düzenlenen törenle hizmete girdi.

Selçuklu Yeni Bir Spor Salonuna Daha Kavuştu
Yaklaşık 1 milyon 100 bin liraya mal olan tesis çok amaçlı salon olarak da hizmet verecek.

Selçuklu Belediyesi tarafından Yazır Mahallesi`ne yaptırılan spor salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal ve kültürel hayatın gelişmesi için çalışmalar yapıldığının altını çizdi. Başkan Altay, ilçede yaşayan vatandaşların her alanda ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte bir tesisi daha hizmete açmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkan Altayş, "Belediyemiz; 5 ayrı merkezde spor ve rekreasyon merkezi yapıyor. Yazır’da iki, Hüsamettin Çelebi, Sancak, Selahattin’i Eyyubi, Hocacihan Mahallelerinde temeli atılan ve ilkinin açılışını gerçekleştirdiğimiz spor merkezlerimiz özellikle okullara yakın bölgelere planlandı. Böylece mahalle sakinlerimizin yanı sıra öğrencilerimizde bu salonlardan yararlanacak. Ayrıca 10 okulumuza da spor salonu yapacağız. Hemşehrilerimize her alanda hizmet üretmeye ve yatırım yapmaya gayret edeceğiz." dedi.

Spor çalışmaları ve yatırımları ile ilgili bilgi veren Başkan Altay, "Yazır spor salonunun 2 bin metrekarelik inşaat alanı, bin 150 metrekarelik spor alanına sahip. Aynı anda 30 kişinin yararlanabileceği kondisyon merkezi ve diğer sosyal alanlarına sahip olacak tesisimiz bölgemizin ihtiyacını karşılayacak niteliktedir. Spor salonu hentbol ve basketbol karşılaşmalarının oynanabileceği ölçüdedir. Yapımı 150 günde tamamlanan salon 1.100 bin TL’ye mal edilmiştir." şeklinde konustu.

Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ise kendilerinin gençlik dönemlerinde böyle güzel tesisler ve imkanlardan yoksun olarak büyüdüklerini dile getirdi.Kaymakam Çalışır, "Günümüzde kısa sürede yapılarak hizmete sunulan bu hizmetler hepimize büyük mutluluk yaşatıyor. Bizi bu duyguları yaşatan ve bu güzel çalışmaları gerçekleştiren Selçuklu Belediyesi çalışanlarını kutluyor ve teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, da konuşmasında salonun güzel hizmetlere vesile olması temennisinde bulunarak belediye başkanına teşekkür etti.

Törene, Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fatih Yılmaz, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Ak Parti İl ve İlçe Yöneticileri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.