Ak Partili Üstün: Gümüşhane’nin Alt Yapı Problemini Adım Adım Çözüyoruz

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane’nin genel manada programlı işlerinin takipleri altında olduğunu söyledi.

Ak Partili Üstün: Gümüşhane’nin Alt Yapı Problemini Adım Adım Çözüyoruz

Milletvekili Üstün, parti yöneticileri ve gazetecilerin hazır bulunduğu bir programda ilin problemlerini ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tarihi Balyemez konağında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Üstün, "Gerek çevre yolumuz, gerekse Zigana tüneli çalışmaları devam ediyor. Çevre yolunun harita alımları ve sondaj çalışmaları yapılıyor. Demiryolu konusunu da yakınen takip ediyorum. Bu yolun Gümüşhane şehir merkezinden geçmesi her türlü çabayı sarf ediyoruz." dedi.

Üstün, Gümüşhane’nin devlet programında olan işlerinin problemsiz şekilde sürdürüleceğini, asıl sıkıntının; ilin alt yapısından kaynaklanan sıkıntılar olduğuna dikkat çekti. İller Bankası Yönetim Kurulu Üyesi iken milletvekili seçilen Üstün, o dönemde altyapıya yönelik projelendirme çalışmalarına başlandığını ve bugün itibarı ile de birçok ilçe ve belde belediyelerinde özellikle kanalizasyon ihalelerinin gerçekleştiğini ifade etti.

Gümüşhane’nin son günlerdeki önemli gündem maddeleri ile ilgili görüş ve son durumlar hakkında da açıklamalarda bulunan Üstün, üniversite öğrencilerinin yurt sıkıntısını milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın’la birlikte takip ettiklerini, 750 kişilik yurdun çok yakında ihale edileceğini, bu konuya özel sektörün el atması gerektiğini kaydetti.

SALYAZI`YA DOLMUŞ UÇAK MODELİ
Gümüşhane Köse Salyazı Havaalanı`nın faaliyete geçmesi için ciddi gayret gösterildiğinin altını çizdi.

Üstün, şöyle konuştu: "Ulaştırma Bakanlığı, `dolmuş uçak` şeklinde küçük uçaklar alıp, bunlarla Anadolu’nun her yerine seferler başlatacak. Salyazı Havaalanı için de belirli bir ödenek ayrıldı. Bu ödenekle pistin düzenlenmesi sağlanacak. Dolmuş uçak sistemine geçildiğinde de ilk değerlendirilecek yerlerden birisi Salyazı Havaalanı olacak."
Merkez Karamustafa köyünde Yıldız Bakır Madencilik firmasına ait işletmede 640 kişinin işsiz kalmasını da değerlendiren Üstün, konuyu ilk günden beri takip ettiğini, firma sahipleriyle görüştüğünü, buradaki problemin hem şirket yöneticileri hem de bazı çalışanlardan kaynaklandığını savundu.
`Gümüşhane`de çıkan madenin imkanlarından bizim şehrimizin insanlarının faydalanmasını isteriz` diyen Üstün, "Şirketin önümüzdeki günlerde birkaç kişiyle yollarını ayırarak, yeni bir yönetim kadrosuyla tekrar faaliyetlere başlayacağı bilgisini aldım. Şirket bazı konularda hatalı olduğunu kabul ediyor. İnşallah yakın bir zamanda problem çözülecek ve insanlarımız çalışmaya devam edecek." açıklamasında bulundu.
Üstün, son olarak, sıkıntıların bitmeyeceğini, sürekli gelişeceğini fakat kendilerinin bunların takipçisi olacağını kaydetti.