BDP'li Hasip Kaplan Taraf'a ve Ahmet Altan'a meydan okudu

BDP milletvekili Hasip Kaplan canlı yayında Taraf gazetesini ağır sözlerle eleştirdi. Eleştiri oklarını Ahmet Altan'a yönlendiren Hasip Kaplan, Taraf'ı adeta topa tuttu.

BDP'li Hasip Kaplan Taraf'a ve Ahmet Altan'a meydan okudu
Habertürk canlı yayınında Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan BDP Milletvekili Hasip Kaplan, Ahmet Altan'ı köşe yazısını nedeniyle sert bir dille eleştirdi.

BDP'li Hasip Kaplan Taraf'a ve Ahmet Altan'a meydan okudu

YÜREĞİNİZ YETİYORSA PROTOKOLÜ YAYINLAYIN

Taraf Gazetesi ve Ahmet Altan'a canlı yayında meydan okuyan Hasip Kaplan "Yüreğiniz ve vicdanınız yetiyorsa Öcalan'la mutabık kalınan üçlü protokolü yayınlayın' dedi. İsim vermeden Emre Uslu'yu da eleştiren Hasip Kaplan KCK operasyonlarının başlangıcında ve uygulanmasında bazı Taraf çalışanlarının katkısı olduğunu öne sürdü.

TARAF KÜRTLERE ZULÜMDEN YANA

Taraf gazetesinin Kürt karşıtı ve kürtlere zulümden yana tavır aldığını kaydeden Hasip Kaplan " Kürtlere saldırmak kolaydır, mazlumlara saldırmak kolaydır. Bu zor günlerde gerçeklerin yanında yer alanlar belli olur." diye konuştu.

BDP'YE SALDIRMAK KOLAY
BDP'li Hasip Kaplan Taraf gazetesi ve Ahmet Altan'a yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:
"Ahmet Altan önce bu bilgileri kimden aldığını bir açıklasın bakalım. Yanındaki bazı polis uzmanı geçinen kişiler istihbarattan aldığı yalan yanlış bilgilerle bu tür şeyler yazıyorlar. Bizim aldığımız bilgiler böyle değil. Mutabakat sağlanmıştır o görüşmelerde. Ahmet Altan ve Taraf gazetesi eğer dürüstse, vicdanlıysa, yürekliyse, insansa bu üçlü protokolü gazetesinde bassın. Biraz gerçekçi ve vicdanlı olmak gerek. Böyle günlerde BDP'ye saldırmak kolaydır. Kürtlere saldırmak kolaydır, mazlumlara saldırmak kolaydır. Güçlünün, zalimin yanında olmak kolaydır... Bu zor günlerde gerçeklerin yanında yer alanlar belli olur. Biz buna davet ediyoruz. O'nun gazetesinde çalışan bazı tipler var ki, bu KCK operasyonlarının tezgahlarını, senaryolarını, komplolarını hazırlayanlar onlardır."

BEYAZ GAZETE