İzmir`de Oturan Mardinli Şehit Ebediyete Uğurlandı

Siirt’in Pervari ilçesindeki Belenoluk Jandarma Karakolu`na yapılan terörist saldırı sonucu şehit düşen aslen Mardin Kızıltepeli Jandarma Er Önder Turgay`ın (21) cenazesi, gözyaşları arasında ebediyete uğurlandı.

Cenaze töreni, bir grup Tüm Gençlik Birliği (TGB) ve İşçi Partisi (İP) üyesinin provakasyonuna da sahne oldu. Grubun, "Hainler Meclis`te, yurtseverler hapiste", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Mehmetçiğin katili Amerika" gibi sloganlar atmasına şehidin yakınların tepki gösterirken kısa süreli gerginlik yaşandı.

Pervari`de PKK`lı teröristlerin uzun namlulu ve roketatarlı saldırısında şehit düşen altı askerden biri olan Jandarma Er Önder Turgay, Hatay semtindeki İzmir Asker Hastanesi`nden alınarak, evinin bulunduğu Buca ilçesi Göksu Mahallesi`ne götürüldü. Türk bayrağına sarılı tabut, daha sonra askerî tören ve cenaze namazı için Bostanlı Beşikçioğlu Camisi`ne getirildi. Burada şehidin babası Abdülkadir Turgay ve kardeşi Ercan Turgay taziyeleri kabul etti. Yakınlarının desteğiyle ayakta durmaya çalışan baba ile kardeş, tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Beş çocuğundan biri olan Önder`i şehit veren baba Turgay`a, iki oğlundan biri olan Ercan Turgay sarılarak destek olmaya çalıştı.

Cenaze törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti milletvekilleri İlknur Denizli ve Ali Aşlık, CHP milletvekilleri Musa Çam ve Erdal Aksünger, İzmir Vali yardımcıları Nevzat Ergün ve Mustafa Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Güney Deniz Saha Komutan Vekili Tümamiral Hasan Şükrü Korlu, bazı ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve diğer vatandaşlar katıldı. Şehidin kızkardeşleri ve annesi ise gelmedi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra cenaze, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına koyuldu ve askerî törenin ardından Kadifekale Şehitliği`nde toprağa verildi.

Bu arada cenaze namazından önce ve sonras İP ve TGB üyesi bir grup, sloganlar attı. Şehit yakınları ise grubun yanına giderek, "Slogan atmayın. İyilik yapmak istiyorsanız dua edin." dedi. Sloganların devam etmesi üzerine şehit yakınları gruba tepki gösterdi. Bir şehit yakını, "Taşkınlık yapmayın. Bu, parti meselesi değil. Başbakan`a da Selahattin Demirtaş`a da sesleniyorum. Gelsinler, gencimi geri versinler." şeklinde konuştu. Şehit yakınları çevredekiler tarafından sakinleştirilirken polisler de slogan atan grubu uzaklaştırdı.