Başkale’de Futbol Okulu 3. Yılında

Van’ın Başkale ilçesinde dönemin Kaymakamı Yunus Kalaycı tarafından faaliyete sokulan `Kaymakamlık Futbol Okulu`nun üçüncü yılında öğrenciler hem futbol hem sosyal eğitim görmeye devam ediyor.

Başkale’de Futbol Okulu 3. Yılında


Başkale’de 2009 yılında dönemin Kaymakamı Yunus Kalaycı tarafından 100 öğrenci kapasiteli açılan futbol okuluna ilgi gün geçtikçe artıyor. Kaymakam Bilgihan Bayar’ın da destek vermesi ile öğrenci sayısı 180’e ulaştı. Futbol okulunda 1 antrenör ve 2 kursiyer eğitici futbolcu tarafından öğrencilere futbol ve sosyal ahlak dersleri veriliyor. Öğrenciler hem spor öğreniyor hem de kötü ortamlardan uzak kalıyor.

Sürekli futbol okulunu ziyaret eden ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Kaymakam Bilgihan Bayar, daha önceki ziyaretlerde tespit edilen eksik malzemelerin temin edilmesi için talimat vermişti. Yapılan değerlendirmelerden sonra eksik olan malzemeler ve 180 öğrenciye forma, ayakkabı ve eşofmanlar temin edildi. Kaymakam Bilgihan Bayar, Emniyet Müdürü Hüseyin Adatepe, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Sami Karakelle, Milli Eğitim Müdürü Adil Demir ve kurum amirleri tarafından malzemeler öğrencilere dağıtıldı.

Malzeme dağıtımından sonra kısa bir açıklama yapan Kaymakam Bayar, öğrencilerin futbol derslerinden önce kendi okullarına önem göstermesini, eğitimin kendileri için çok önemli olduğunu, burada güzel bir ortam sağlamaları için kendi arkadaşlarıyla saygı ve sevgi çerçevesinde hareket etmeleri gerektiğini söyledi. Buradan yetişecek sporcuların öncelikle Başkalespor’a hizmet etmesini isteyen Kaymakam Bayar, "Başkalespor için hepimizin fedakarlık göstermesi lazım. Gerek Başkale’nin kanaat önderleri gerekse Başkaleli işadamları artık bu takıma yeniden sahip çıkması lazım. Bizler Kaymakamlık olarak gerek Başkale futbol okulu gerekse Başkalespor için her zaman her desteğe hazırız." dedi.

Kaymakamlık futbol okulu sorumlusu Sami Karakelle, Kaymakam Bayar’a futbol okuluna göstermiş olduğu ilgi ve verdiği destekleri için teşekkür etti. Karakelle, futbol okulunun daha fazla öğrenciye hizmet etmesi için ellerinden gelen tüm imkanları kullanacaklarını belirtti.