Siirt`teki Terörist Saldırıyla İlgili 1 Kişi Tutuklandı

Siirt`te PKK`lı teröristlerin bir otomobile el bombalı ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği ve 4 genç kızın öldüğü 2 kızın da yaralandığı saldırıyla ilgili teröristlere yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Ş.

K, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Soruşturma kapsamında saldırı esnasında 06 LML 56 plakalı araç içerisinde bulunan (4) şahsın öldüğü, (2) şahsın ise yaralanması olayı ile ilgili 155 Polis İmdat telefonuna gelen ihbarda, Ş.K.`nın eylemi gerçekleştiren şahısları kendi aracı ile Siirt Eruh İlçesi Peyamlı köyünden getirdiği ifade edildi. Bunun üzerine yapılan operasyonda Ş.K., gözaltına alındı. Operasyon sonucu ikametinde yapılan aramada, çeşitli örgütsel döküman, telefon, sim kart, hafıza kartı ve bir (1) Adet Rus yapımı F1 Tipi el bombası ele geçirildi..
Gözaltında bulunan Ş.K. isimli şahıs soruşturma evraklarıyla birlikte Adli makamlara sevk edilerek “Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme, Terör Örgütü adına eylemde bulunmak” suçlarından tutuklanarak E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.