Salihli İlçe Genelinde 8 Bin Öğrenci Diş Taramasından Geçirilecek

Salihli İlçe Sağlık Grup Başkanlığı merkez, belde ve köylerde toplam 8 bin öğrenciye ağız ve diş sağlığı taraması ve tedavisi yapacak.

Salihli İlçe Genelinde 8 Bin Öğrenci Diş Taramasından Geçirilecek
Tarama, Salihli Zihinsel Engelliler Araştırma ve Uygulama Okulu`nda başladı. Burada düzenlenen açılış törenine AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, Salihli İlçe Sağlık Grup Başkanı Hatice Kocakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Mesut Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş, Salihli Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Zeki Kaygısız ve AK Parti Salihli İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul katıldı.

İlçe Sağlık Grup Başkanı Kocakaya, “İlçemiz genelindeki 18 birleştirilmiş köy okulu, 20 köy ve kasaba okulu, 30 merkez ilköğretim okulu ve beş rehalibitasyon merkezi olmak üzere 73 ilköğretim okulundaki toplam 8 bin öğrenci, ağız ve diş sağlığı taramasından geçirilecektir. Sonuçlara göre koruyucu hekimlik uygulamaları yapılarak, ihtiyacı olanlar diş tedavi merkezlerine yönlendirilecektir. Bu uygulama, her yıl aynı şekilde yapılacaktır.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Tay da, “Ağız ve diş sağlığıyla diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak için Sağlık Bakanlığımız`ın üzerinde çok durduğu bir çalışma var. Bu çerçevede Türkiye genelinde 5 milyon, Salihli’de 19 bin tane diş fırçası ve macunu dağıtımına başlandı. Koruyucu hizmetlere yapılan bir masrafla daha sonra tedavi aşamasındaki dokuz masrafı önlüyoruz.” şeklinde konuştu.

Zihinsel engelli öğrenciler ve yetişkinlerin ağız ve diş tedavilerinin, anestezi merkezlerinde ameliyatla yapıldığına dikkat çeken Milletvekili Yurttaş ise, “Beyin gibi önemli ameliyatların yapıldığı devlet hastanesinde, küçük bir ameliyat olan diş için şimdiye kadar İzmir’e gidilmekteydi. Artık böyle operasyonları Salihli’de yapabilmekteyiz. Özellikle engelli vatandaşlarımızın Başka yerlere kendilerinin gidip gelemeyeceğini düşündüğümüz zaman bunun ne kadar önemli olduğunu anlamaktayız. Bu çalışmalardan dolayı İl Sağlık Müdürlüğümüz`ü ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığımız`ı kutlar ve teşekkür ederim.” dedi.