Meslektaşına Gıyabında Hakaret Eden Kadın Öğretmene 3 Bin Tl`lik Tazminat Cezası
Kocaeli`nde görev yapan kadın öğretmen, Çorum`un Sungurlu ilçesindeki bir meslektaşına gıyabında hakaret ettiği gerekçesiyle 3 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Mail yoluyla ihbarda bulunarak iftira suçunu işleyen T.A. hakkında üzerine atılı iftira suçunu işlediğinden dolayı 1 yıl hapis cezasına, geçmişteki hali verilecek cezanın T.A.`nun geleceği üzerindeki etkisi göz önüne alınarak 10 aya indirilmesine, daha önce kasıtlı bir suçtan mahkumiyeti olmayan sanığın kişilik özelliklerine göre yeniden suç işlemeyeceği hususunda kanaate varıldığından davanın düşmesine karar verildi
Davanın düşmesinin ardından dönemin Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Başak, mail atan T.A. isimli kadın öğretmen hakkında şikayetçi olarak, tazminat davası açtı. Sungurlu Sulh Hukuk Mahkemesi`nde görülen duruşmaya davacı Fatih Başak ile avukatı Ahmet Cumhur Korkmaz katıldı. Duruşma sonunda mahkeme heyeti, suçlu bulduğu T.A`yı Fatih Başak`a 3 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti. "KAZANDIĞIM PARANIN YARISINI FAKİR ÖĞRENCİLERE BAĞIŞLAYACAĞIM" Duruşma sonrasında kararı değerlendiren Fatih Başak, mahkemenin verdiği karar ile `yalancıların ve iftiracıların maskesinin düştüğünü` söyledi. Başak, "İftira edenlerin iftirasının yanına kar kalmaması için bu davayı açtım. Bağımsız yüce yargı T.U.`nun şahsımla ilgili yazdığı mailin yalan ve iftira olduğunu tescil etti. Bundan sonra ümit ederim ki yalanı ve iftirayı çare görenlere bu karar ders olur. Kazandığım paranın yarısını Sungurlu`da herhangi bir okulda öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerebağışlayacağım" diye konuştu.
