Bülent Arınç, Brüksel`de Türk Kökenli Siyasetçilerle Bir Araya Geldi

Brüksel ziyaretinin ikinci gününde temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sabah ilk olarak Türk kökenli Brüksel Bölge Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır ile bir araya geldi.

Emir Kır ile kameralar karşısında bir sohbet gerçekleştiren Arınç, ziyaretiyle ilgili Kır`a bilgi verdiğini söyleyerek, Belçika`da yaşayan Türklerin de sıkıntılarını dinlemek istediğini ifade etti. Kır ise, Arınç`ı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek şunları söyledi: "Bazı gençlerimiz Türkiye`de askerliğini yapmakta zorlanıyorlar. Bu konuda zaten sivil toplum örgütlerimiz size sorunlarını aktaracaklardır. Bunun yanı sıra bazı soydaşlarımız çifte vatandaş tabiatlarını korudukları için çok merakla bekledikleri müjde Türkiye`deki seçimlerde oy kullanma hakkı. Bildiğiniz gibi Belçika`da tüm meclislerde çok sayıda Türk kökenli vekil var. Bu da şunu gösteriyor ki biz burada gerekli uyumu sağlamışız. Ancak bunlar da Türkiye`deki seçimlerle ilgili beklentilerini sürekli dilegetiriyorlar. Ne zaman biz de o seçimlere buradan katkı sağlayabiliriz diye bir beklentileri mevcut." Belçika`nın hükümet kuramamaktan ve ekonomik sebeplerle sıkıntılı bir dönemden geçtiğini anlatan Kır, ekonomik büyümenin gelecek yıl 1,2`ye kadar düşeceğini ve bu anlamda Türkiye`yi kıskanarak izlediklerini ifade etti. Kır, Belçika`da yaşayan Türklerin son aylarda ve yıllarda Türkiye`ye dönüş yapmak ve yatırım yapmak için plan kurduklarını ve bunun örnekleri olduğunu kaydetti. Emir Kır, "Türkiye çok çekici ve cazip bir ülke haline geldi" dedi.

Bülent Arınç da Kır`a teşekkür ederek başta seçim konusu olmak üzere gerekli çalışmaların hemen hemen sonlandırıldığına dikkat çekti. Arınç ve Kır daha sonra karşılıklı birbirlerine hediyeler vererek tokalaştı.

Bakan Emir Kır`dan sonra Avrupa`daki ilk ve tek başörtülü milletvekili olan Brüksel Bölge Meclisi Milletvekili Mahinur Özdemir`i de kabul eden Arınç, Özdemir ile de kısa bir süre sohbet ettikten sonra Avrupa Komisyonu`na geçerek burada Dijital Gündemden Sorumlu Komiser Neelie Kroes ile bir araya geldi. Avrupa ve Türkiye haritası önünde tokalaşan ikili daha sonra heyetleriyle birlikte toplantı salonuna geçtiler.
Kaynak: İHA