Türkiye’nin İkinci Hayvan Hastanesi Edirne’de Açıldı

İlki Antalya’nin Yeniköy beldesinde açılan hayvan hastanesinin ikincisi Edirne’de hizmete girdi.

Türkiye’nin İkinci Hayvan Hastanesi Edirne’de Açıldı

Edirne Damızlık Sağır Yetiştiricileri Birliği binasının alt katında hizmet verecek hastane törenle açıldı. Törene Edirne Valisi Gökhan Sözer, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Türkiye Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Velioğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necdet Bayırlı ve çok sayıda davetli katıldı.

Edirne Valisi Gökhan Sözer, Trakya ve Edirne’nin tarımsal faaliyetler ve hayvansal üretim açısından Türkiye’nin en önemli bölgelerinden birisi olduğunu söyledi. Sözer, “Bu faaliyet ve üretim Türkiye ekonomisine ve gıda tüketim ve faaliyetlerine çok büyük katkılar sağlıyor. Dolayısıyla en önemli stratejik ürün haline gelen gıda ve beşeri tüketim malzemelerinin tedarikinde önemli bir yeri var. Bu faaliyetler yürütülürken nitelik ve verimliliğin mutlaka artırılması gerekiyor. Aksi durumda dünyadaki bu yarışın hem gerisinde kalırız hem de ekonomik bir kayba uğrarız.” dedi.

Edirne’nin hayvancılık ve damızlık yetiştiriciliği bakımından önemli bir bölge olduğunu anlatan Sözer, “Ama hedefine ve varması gereken yere halihazırda varmadığını biliyoruz. Yıllık süt üretimi 6 ton civarında. Gelişmiş ülkelerde bu rakam 10 ton civarında. Dolayısıyla bizim en kısa zamanda bu rakamı yukarılara çıkarmamız ve bunu da ırkın ıslahı ve damızlık yetiştiriciliği faaliyetlerinin çoğaltılması ve geliştirilmesinin mümkün olduğunu biliyoruz. Kaldı ki, Edirne’de hayvan hastanesinin Türkiye’de ikinci olarak açılması bu beklentimizi ve çabalarımızı destekler mahiyettedir.” görüşünü dile getirdi.

Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Aytın ise üyeleri için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını kaydetti. Kaliteli damızlık yetiştiriciliği konusunda ülke genelinde iyi konumda olduklarını ifade eden Aytın, “Kaliteli yetiştiricilik adına birliğin hayvan hastanesini açıyoruz. Hastanemiz il birlikleri arasında ikinci hastane olma özelliğini taşıyor. Özelliğimizle de diğer il birliklerine örnek olma çabasındayız. Hastaneyi açmaktaki amacımız, hayvan hastalıklarında doğru teşhis koyarak doğru ilaçlama ile en iyi tedaviyi uygulayarak en iyi hizmeti vermektir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol ve birlik yöneticileri hayvan hastanesinin kurdelesini birlikte kesti. Modern donanıma sahip hastane davetliler tarafından incelendi. Görevliler tarafından katılımcılar bilgiler verildi.