Oran’dan Aldığı 350 Bin Lira Proje Desteği İle 15 Kişiye İş Verdi

Yozgat’ta bir firma, hazırladığı proje ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN)’ndan aldığı 350 bin lira destek ile 15 kişiye daha iş imkanı sağladı.

Oran’dan Aldığı 350 Bin Lira Proje Desteği İle 15 Kişiye İş Verdi

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Kapaklı Hacılar Yurdu mevkiinde faaliyetini sürdüren Astaş Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arslan, yaklaşık altı yıldır taş kırma eleme tesisi üzerine üretim yaptıklarını belirtti. Arslan, amaçlarının ilçe ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamak olduğunu ifade etti.
Yozgat, Sivas ve Kayseri illerinin oluşturduğu ORAN Orta Anadolu bölümünün sanayi, ticaret, maden, turizm, jeotermal enerji, tarım ve hayvancılık alanlarında bölgenin kalkınmasına, devletin yerelde girişimciliği canlandırmak adına 2006'da kurmaya başladığı kalkınma ajansları girişimcilere maddi ve manevi destekler sunuyor. Yozgat’tan kalkınma ajansına gönderilen 50 projeden kabul edilen 8 proje içerisinde yer alan Astaş Madencilik, hazırladığı proje ile 350 bin lira destek sağladı.
Firmanın kurulduğu günden bu yana bölgede kamu ve özel firmaların ihtiyaçlarına cevap verdiğini belirten Arslan, "Fabrikamız, 2006 yılında taş kırma ve eleme tesisi ile faaliyetlerine başladı. O günden bu yana fabrika kendi alanında bölge içerisindeki karayolları, belediyeler, köylere hizmet götürme birlikleri ve hazır beton firmalarının ihtiyaçlarına cevap verir hale geldi. Bu çerçevede müşterilerimize daha hızlı, daha kaliteli, daha çeşitli ürünler sunabilmek amacıyla Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'na bir proje hazırladık ve kabul edildi. Ajanstan aldığımız bu kaynakla fabrikamızın modernizasyonu ve üretim kapasitesini artırmanın yanı sıra çalışan işçi sayımızı da artırarak, ekonomiye bu yönde katkı sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Türkiye’de son yıllarda ekonomik anlamda büyük gelişmeler yaşandığını vurgulayan Arslan, "Dünya ülkeleri hala krizle boğuşurken ülkemiz ekonomisindeki devam eden olumlu tablo ile istikrar yakalandı. Bir güven geldi. Bu kapsamda girişimciler, güvenle istedikleri alana yatırım yaparak faaliyetlerini sürdürmektedir. Biz de bu kapsamda hızlı ve emin adımlarla büyüyen firmamızı farklı alanlarda yatırım yaparak inşaat sektörüne ve bölgedeki jeotermal kaynakların değerlendirilmesi açısından turizm sektöründe de yatırım yapmayı planlıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz her alanda, bölgenin önde gelen kuruluşları ile yarışmak, teknolojik gelişmelerde öncü olmak, müşteri beklentilerini aşan kalitede hizmet üretmek ve bunun için nitelikli iş gücünü bünyemizde yaşatmak için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz." diye konuştu.

Firmanın, 62 dönüm arazi üzerine kurulduğunu ifade eden Arslan, üretim hakkında şunları söyledi: "Fabrikamız, çok büyük bir alana kurulu mıcır, taş tozu üretimi ve satışı yapmaktadır. Dünyada tüketilen kireçtaşı miktarının yaklaşık olarak yıllık 4,5 milyar ton olduğu tahmin edilmektedir. Birçok ülkede kireçtaşının ana kullanım sahası yüzde 40 ile 70 oranıyla inşaat ve yapı sektörüdür. İnşaat ve yapı endüstrisinde kullanılan yıllık mıcır miktarı, dünyada yaklaşık 1,5 milyar tondur. Türkiye’de inşaat ve yapı endüstrisinde kullanılan yıllık mıcır miktarı yaklaşık 180 milyon ton civarındadır. Bu değer, Türkiye’deki toplam kireçtaşı üretiminin yüzde 74’üne karşılık gelmektedir. Sektörün büyüklüğü karşısında işletmenin daha büyük bir pazar payı elde etmesinin önündeki engel üretim kapasitesinin yetersizliği dolayısıyla rekabet gücünün yeterli düzeyde olmayışıdır. Biz de bu kapsamda kapasite artırımına giderek fabrikamızı ilimizde ve ülkemizde marka haline getireceğiz."