Gül: Terör Saldırısında Hayatını Kaybedenler Var

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Ankara’da meydana gelen patlamanın terör saldırısı olduğunu ve olayda hayatını kaybedenler olduğunu söyledi.



“İnsanlıktan hiç nasibini almamış insanların sivil insanlara karşı nasıl terör uyguladığını ve Ankara’da bir saldırı yaptığını öğrendim." diyen Gül, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı yaralılara acil şifalar diledi. Gül, "Terörü şiddetle ve nefretle telin ediyorum.” dedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya'nın Osnabrück şehrinde Vestfalya Anlaşması'nın imzalandığı yeri ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada terör saldırısını kınayan Gül'ün dün de Berlin'deki Humboldt Üniversitesi'nde yapacağı konuşma terör örgütü yandaşları tarafından bomba ihbarıyla engellenmek istenmişti. Gül, buna rağmen Alman yetkililere Türkiye'ye döneceğini restini çekerek konuşmasını yapabilmişti.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel'i kabulünün ardından, Alman mevkidaşı Christian Wulff'ün doğumyeri Osnabrück'e geldi. Gül'le birlikte Osnabrück'e eşi Hayrünnisa Gül, Alman Cumhurbaşkanı Wulff ve eşi de geldi. 1648 Vestfalya Anlaşması’nın imzalandığı yeri ziyaret eden Gül, "Burada büyük barışın ta 1600'lü yıllarda nasıl kurulduğunu, o günden bugüne buranın ne kadar huzurlu ve uyumlu bir kent olduğunu gördük." dedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah gül, Osnabrück'teki temaslarının ardından akşam saatlerinde Berlin'e dönecek.