Bölgesel Kalkınma Konferansı 22 Eylül'de Malatya'da

Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerine hizmet veren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından organize edilen Bölgesel Kalkınma Konferansı, 22 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Bölgesel Kalkınma Konferansı 22 Eylül'de Malatya'da
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konferansa dünyanın birçok ülkesinden ekonomistler ve Türkiye'deki 26 kalkınma ajansının temsilcileri katılacak. Bölgesel kalkınma konusunun ele alınacağı toplantı 3 gün sürecek. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve İslam Kalkınma Bankası(ISDB)’ndan da uzmanların katılacağını toplantılarda 90’a yakın bildiri sunulacak.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.
Konferansın temel amacının dünya ve Türkiye’deki en verimli uygulamaları inceleyerek kalkınma ajansları tarafından yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Altunyuva, “Konferansın genel oturumlarında pratiğe yönelik en iyi uygulamalara ve bu uygulamaların etki ve sonuçlarını ele alan sunumlara özel önem verilecektir. Konferansın diğer bir amacı da bilim adamlarının, uygulamacıların ve üniversiteler dışındaki araştırmacıların bölgesel kalkınma konusunda yaptıkları teorik-analitik araştırmaları sunmalarına olanak sağlamaktır.” dedi.
Konferansta başarılı deneyimleri paylaşma imkânı sunulacağını anlatan Altunyuva, “Ülkemizde kalkınma ajanslarının 3 yıllık bir geçmişi söz konusu. Bu etkinlikte hem teorik alanda yapılan çalışmalar, hem de diğer ülkelerin iyi uygulamaları ve deneyimlerini paylaşma imkânına sahip olacağız. Ayrıca bu konferansı bölgemizin değerlerini tanıtmaya yönelik bir fırsat olarak gördüğümüzden dört farklı rotada gezi düzenleyeceğiz.” diye konuştu.
Bu arada, Bölgesel Kalkınma Konferansı'na Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katılıp konuşma yapacağı öğrenildi.